"Це був більше розіграш фінішу". Бігунка Кроль – про "золото" чемпіонату України та стан перед чемпіонатом світу

"Це був більше розіграш фінішу". Бігунка Кроль – про "золото" чемпіонату України та стан перед чемпіонатом світу

Ексклюзивно
"Це був більше розіграш фінішу". Бігунка Кроль – про "золото" чемпіонату України та стан перед чемпіонатом світу
. Наталія Кроль. Фото: AP Photos

Ексклюзивний коментар української легкоатлетки для Суспільне Спорт.

На чемпіонаті України з легкої атлетики, який минув у Луцьку, визначилася нова чемпіонка у бігу на 800 метрів. Наталія Кроль випередила Ольгу Ляхову – минулорічну переможницю на цій дистанції.

Кроль, окрім забігів на 800 метрів, спеціалізується також на дистанції 1500 м. Саме там у 2022 році українська бігунка стала чемпіонкою України, тоді як на 800-метрівці участі не брала. На цьогорічному ж чемпіонаті українська бігунка виступила на коротшій дистанції, де востаннє здобувала "золото" національної першості ще у 2018-му.

Як пояснила українська бігунка в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт, у цьому сезоні вона планує зосередитися саме на забігах на 800 метрах.

"Чому менше стала бігати 1500 метрів? Цей сезон вирішили акцентувати та працювати саме на 800 метрах. А там уже будемо дивитись далі", - сказала Кроль.

Попри те, що у фіналі чемпіонату України Кроль змагалася проти іншої провідної бігунки Ольги Ляхової, на фініші вони показали час, далекий від своїх найкращих результатів – 2:07 хвилини. Як пояснила українська бігунка, на доріжці вони були зосереджені більше на тактичній боротьбі, аніж на швидкості.

"Я думаю, що в мене, що в Олі [Ляхової] – це не той час, який ми зазвичай показуємо на змаганнях чи під час швидкого бігу. Це був більше розіграш фінішу, тобто була тактична боротьба. За часом – це не забіг 2016-2018 років [на чемпіонаті України]. Ті дівчатка, які бігали тоді, уже закінчили кар’єру, тому ми вже зараз розігруємо фініш".

Також Кроль розповіла про те, у якому стані перебуває після чемпіонату України та як планує готуватися до світової першості, яка розпочнеться 19 серпня в Будапешті.

"Почуваю себе класно. Принаймні, якщо робити висновки з першої частини сезону, то все добре, набагато крутіше та краще, аніж я очікувала того, виходячи на цей сезон. На командному чемпіонаті Європи я була шокована, якщо чесно, тим, що вибігла з двох хвилин. Так, ми планували, але я зовсім не була в цьому впевнена. Ну і не очікувала зробити норматив на чемпіонат світу. Чому була не впевнена? Бо я поверталась після довгої перерви, після декрету, через що впевненість у своїх швидкісних можливостях дещо хиталась".

"Звичайно, на чемпіонаті світу я ставлю перед собою не те, щоб ціль, але маю дуже велике сподівання вибігти з двох хвилин. Хотілось би це зробити навіть не один раз. Готуватися ж буду вдома. Ми тільки позавчора [28-го липня] приїхали зі зборів у Ворохті. Це був наш завершальний збір перед чемпіонатом світу в цьому сезоні. Далі ж будемо «розбігатись» удома, у Рівному".

"Що буде далі після чемпіонату світу, поки що не знаю – не говорили з менеджером. Наразі підходимо до чемпіонату, а там буде видно. Якщо нічого не буде боліти, усе буде нормально, то спробуємо ще побігати".

Хто така Наталя Кроль

  • 28-річна українська легкоатлетка, яка спеціалізується на бігу на середні дистанції та представляє на змаганнях Рівненську область.
  • Кроль – дворазова чемпіонка Європи на дистанції 800 метрів (2016, 2018).
  • У 2023 році Кроль здобула "золото" для України на Європейських іграх. Тоді 800-метрівку вона вибігла з двох хвилин, що сталося з нею вперше за чотири роки.
  • Кроль – учасниця Олімпіади-2016 на дистанції 800 метрів. На Іграх у Ріо-де-Жанейро вона зупинилася в півфіналі.
  • Особистий рекорд Кроль на дистанції з бігу на 800 метрів – 1:58.60 хв. Його вона встановила у 2016 році.
На початок