На Одеському кінофестивалі покажуть "Хроніки війни" — серію документальних фільмів

На Одеському кінофестивалі покажуть "Хроніки війни" — серію документальних фільмів

На Одеському кінофестивалі покажуть "Хроніки війни" — серію документальних фільмів
. Odesa International Film Festival / Facebook

Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ) презентував програму спеціальних показів "Хроніки війни". Це один зі спецпоказів у межах 14-го фестивалю. У блоці "Хроніки війни" представлено чотири українські документальні картини, створені у 2023 році.

"Воїни" від режисера Влада Левківського. Стрічка про реальні історії реальних людей, життя яких докорінно змінив день повномасштабного вторгнення — вони стали захисниками. Команда MEGOGO ORIGINALS записала всіх героїв за правилами документального жанру, без сценарію.

"Без права на дубль" Андрія Мозгового. Кіно розповідає про групу творчих людей, яких об’єднала керівниця підрозділу аеророзвідки 112-ї окремої бригади ТрО Наталя з позивним "Ангел". В минулому вона – режисерка-документалістка і кінопродюсерка. У перший день вторгнення разом із сином пішла на фронт. За доволі короткий час вона зібрала власний підрозділ, до якого увійшли колишні оператори, звукорежисер, гаферФахівець, який відповідає за роботу освітлювального обладнання на знімальному майданчику тощо.

"Міста та їхні герої" Ольги Гібелінди та Андрія Литвиненка — це збірка шести документальних історій людей, що змінили звичні життя заради спільної мети, і шести міст воєнної України. Герої стрічки — охоронець, телеведучий, акторка лялькового театру, мер маленького містечка, ресторатор та композитор.

Фото Богдана Кончака зі сторінки проєкту "Міста та їхні герої"
Фото Богдана Кончака зі сторінки проєкту "Міста та їхні герої". Фото Богдана Кончака зі сторінки проєкту "Міста та їхні герої"

"Область Героїв" Артура Лермана. За словами організаторів ОМКФ, це перша масштабна кінореконструкція героїчних історій простих українців, які особисто зіграли головні ролі у кіно. Вони рятували людей в окупації: в Бучі, Ворзелі, Гостомелі, Ірпені та інших містах та селах.

Покази фільмів відбудуться у Чернівцях з 19 до 26 серпня під час 14-го ОМКФ.

Про Одеський кінофестиваль

Це один із найбільших кінофестивалів у Східній Європі, головний фестиваль національного кіно. Саме на ОМКФ відбуваються прем’єри найбільш очікуваних українських фільмів, а також дебютують нові таланти.

У 2023 році Одеський кінофестиваль пройде з 19 до 26 серпня одразу у двох містах — Одесі та Чернівцях. Після завершення основної частини фестивалю заплановано програму в Польщі.

У програмі національного конкурсу — десять повнометражних фільмів. Зокрема, за нагороди змагатимуться ігрові та документальні стрічки. До Міжнародної європейської конкурсної програми увійшло 7 фільмів.

Також в Одесі покажуть спеціальну програму "Зроблено в Одесі" та відбудуться спеціальні покази "Найкращі європейські фільми від ОМКФ". Покази проходитимуть на двох локаціях Чернівців. Організатори цьогоріч відмовилися від продажу абонементів — глядачі купуватимуть квиток окремо на кожний фільм.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок