Український фільм "Назавжди-Назавжди" відібрали до конкурсу 80-го Венеційського кінофестивалю

Український фільм "Назавжди-Назавжди" відібрали до конкурсу 80-го Венеційського кінофестивалю

Український фільм "Назавжди-Назавжди" відібрали до конкурсу 80-го Венеційського кінофестивалю
"Назавжди-назавжди". Постер фільму

Український фільм "Назавжди-Назавжди" (робоча назва "Коли нам було 15") режисерки Анни Бурячкової покажуть на 80-му Венеційському кінофестивалі — стрічку відібрали до конкурсної програми Orizzonti Extra.

У Венеції відбудеться світова прем'єра повнометражного ігрового дебюту Анни Бурячкової, яка з 2012 року займалася створенням музичних відео, телевізійної реклами та соціальних кампаній. Зокрема, з останніх її робіт — новий кліп СТАСІК на пісню "Герої вмирають".

Венеційський міжнародний кінофестиваль — є одним із найпрестижніших у світі, а також найстарішим кінофестивалем в історії. Минулого року на ньому відбулася світова премʼєра "Люксембург, Люксембург" Антоніо Лукіча у конкурсній програмі "Горизонти".

"Я дуже тішуся з того, що наша світова прем’єра відбудеться на Венеційському фестивалі, адже нас як країну мають бачити в культурному полі, розуміючи, що навіть під час війни ми продовжуємо створювати мистецтво і маємо свій унікальний, не пов’язаний з країною-агресором голос!" – говорить режисерка у коментарі для Суспільне Культура.

Цього року з 30 серпня до 9 вересня відбуватиметься 80-тий Венеційський фестиваль, під час якого покажуть нові фільми Веса Андерсона, Люка Бессона та Софії Копполи.

Про фільм "Назавжди-Назавжди"

Сюжет переносить глядачів до Києва кінця 90-х. У пошуках захисту та місця, якому вона справді належить, Тоня переходить зі школи в центрі міста до іншої — у спальному районі, й потрапляє до компанії відчайдушної молоді. Разом вони шукають пригод та неприємностей на околицях постсоціалістичного Києва. Незабаром Тоня закохується в Журіка, а дружба з Лєрою змушує її відчути потяг до її брата Сані. Все це призводить до заплутаного любовного трикутника. Водночас складне минуле Тоні переслідує її, кидаючи виклик новій дружбі та романтичним стосункам.

"Цей фільм — пісня любові, присвячена розгубленим підліткам кінця 90-х, які виросли серед пострадянської руїни, добре засвоївши правило: якщо тебе ніхто не полюбить, ти не виживеш. У пошуках цієї любові та верифікації свого існування в очах інших ми й жили, толеруючи насильство й несправедливість. Ми подорослішали та почали обирати себе, відстоювати власні кордони як у приватному, так і в суспільному житті, а найголовніше — на рівні країни і нашої незалежності", — каже Бурячкова.

Сценарій був написаний у співпраці з Мариною Степанською ("Стрімголов", 2017). Робота над першим драфтом розпочалася ще у 2020 році, під час епідемії COVID-19. Сам фільм був завершений у Києві, за два місяці до початку повномасштабного вторгнення.

"Це історія про виживання, та водночас – любов, це про сором, але і безтурботність, про свободу та залежність від свого тіла. Це про відчайдушність, ніжність, біль, насолоду та пошук себе і правильних рішень. А ще це фільм про юність тих, кому зараз за 30, тих, хто в новітні часи стали найбільш пристрасними й відданими борцями за нашу свободу" – коментує режисерка.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок