Як стати медійником. У Дніпрі проходять безоплатні курси журналістики та режисури для молоді

Як стати медійником. У Дніпрі проходять безоплатні курси журналістики та режисури для молоді

Як стати медійником. У Дніпрі проходять безоплатні курси журналістики та режисури для молоді
. Фото: Суспільне Донбас

Понад сімдесят молодих людей віком від 14 до 35 років відвідують курси з SMM, фото- та відеомайстерності, а також з журналістики у Дніпрі. Навчання безоплатне, проходить воно в Ресурсному центрі молодіжних рад Дніпра та Луганщини.

Знаходити цікавих персонажів під час зйомок, вибудовувати композицію кадру за допомогою гумових каченят — так проходять заняття з режисерської майстерності у Дніпрі.

Одна зі слухачок курсу — 14 річна Аліна. Дівчина каже, мріє стати режисеркою.

Молодь на курсах опановує фотозйомку
Молодь на курсах опановує фотозйомку. Фото: Суспільне Донбас

"Я планую вступати на режисерку й ці курси, мені здається, дуже допоможуть. Взагалі, мене подруга привела, вона теж дуже цікавиться цим і я вважаю, що багато людей повинно ходити на ці курси, бо вони реально корисні. Це набагато краще, ніж просто сидіти вдома", — ділиться Аліна.

Курс з режисерської майстерності веде Данило Федорець. Чоловік каже, має досвід роботи у медіасфері.

"Я брав участь у багатьох проєктах — як з інтерев’ю та опитуваннями, так і у зйомках музичних кліпів, комерційної реклами та короткометражного фільму", — каже ментор.

Окрім режисерської, у ресурсному центрі молодіжних рад Дніпра та Луганщині проводять також курси з фотомайстерності, СМММаркетинг у соціальних мережах, від англійської Social media marketing, SMM. та журналістики.

"Я вже 10 років у цій сфері, маю досвід, як телевізійний, так і роботи в онлайн-медіа. Є досвід написання текстів, сценаріїв для документальних фільмів, для новин. Ми вчимося працювати з текстами, трошки пізніше ми почнемо працювати з камерою, з голосом. Є в мене кілька людей, які конкретно прийшли із запитом працювати саме з голосом. У декого з новачків вже круто виходить начитувати тексти, ми будемо це розвивати", — розповіла керівниця медіавідділу центру Наталя Куліді, що веде курс з журналістики.

Обладнання для курсів закупили за гроші USAID, додає Наталя. Навчання учасників безкоштовне. Набір на курси триває, туди запрошують молодь віком від 14 до 35 років. Наразі заняття відвідують 70 людей.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок