Ремесло бджільництва у Сватівському районі Луганщини внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини України

Ремесло бджільництва у Сватівському районі Луганщини внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини України

Бджолярство у Луганській області
. Фото: Суспільне Донбас

Ремесло бджільництва у Сватівському районі на Луганщині внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини України. Відповідний наказ оприлюднили на сайті Міністерства культури та інформаційної політики.

"Традиційні ремесла у населених пунктах Сватівської, Ковалівської, Куземівської, Мілуватської, Містківської, Петрівської, Маньківської, Травнівської, Гончарівської, Свистунівської, Оборотнівської, Верхньодуванської, Нижньодуванської, Преображенської, Рудівської, Круглівської, Коломийчиської, Райгородської, Стельмахівської територіальних громад Сватівського району Луганської області", — зазначили у Мінкульті.

У документі серед рекомендацій громадам йдеться, що до 15 серпня 2023 року подати до Мінкульту план збереження традицій до п'яти років. Його потрібно розробити із залученням їхніх носіїв та зацікавлених організацій.

Також потрібно звернути увагу на передачу знань про ці традиції, дослідження культурного простору та підвищення обізнаності про них. Окрім цього, провести докладніші дослідження в громадах та звернути увагу на відродження втрачених сегментів, внесених до списку ремесел та обряду.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок