На Миколаївщині збільшився тариф на транспортування газу

На Миколаївщині збільшився тариф на транспортування газу

На Миколаївщині збільшився тариф на транспортування газу
. Суспільне Миколаїв

Від 1 липня змінився тариф на доставку газу. Зараз він складає 1 грн 46 копійок за метр кубічний. Споживачі газу вже отримали платіжки з новим перерахунком, на початку липня.

Тариф на транспортування газу кожному споживачу вираховується індивідуально, відповідно до об’єму спожитого газу за минулий газовий рік. Сума щомісяця фіксована. За рішенням Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг, тариф на транспортування мав скласти 1 грн 62 копійки.

На Миколаївщині збільшився тариф на транспортування газу
Суспільне Миколаїв

"Це мало бути таке поступове приведення тарифу на доставку газу до економічно обґрунтованого рівня, який необхідний Миколаївгазу для того, щоб здійснювати свою виробничу діяльність. Але 24 червня Національна комісія переглянула своє рішення і внесла певні зміни, зменшивши розмір цього тарифу 1 грн 62 коп. до 1 грн 46 коп. Тобто вона на 12 % зменшила попередньо встановлений цей розмір. Тому ось така ціна", – каже речниця АТ "Миколаївгаз" Еліна Луцкевич.

Подробиці в репортажі кореспондентів Суспільного

Авторка – Світлана Кльосова, оператори – Євген Сержук, Сергій Куропятник.

Вартість транспортування газу у мешканців квартир та приватних секторів різниться. Це пов’язано з обсягами спожитого газу за минулий газовий рік кожним споживачем.

За словами Еліна Луцкевич, люди, які проживають у приватних будинках, у селах, у них здебільшого індивідуальне опалення з великою площею цього будинку. Відповідно у них значно відрізняється в більшу сторону обсяг спожитого газу за цей і попередній газовий рік. Вираховуючи розміри тарифу на споживання, відповідно, і цей розмір для сплати трохи більший, тому що ціна опалення – людина споживає значно більші обсяги газу.

Якщо людина проживає у квартирі, то скоріше за все, в неї є централізоване опалення і вдома встановлені такі газові прилади, як плита або плита-колонка. Тому людина споживає менші обсяги газу.

Читайте також

На початок