Українські тенісистки встановили національний рекорд за представництвом на Ролан Гаррос: що він означає

Українські тенісистки встановили національний рекорд за представництвом на Ролан Гаррос: що він означає

Українські тенісистки встановили національний рекорд за представництвом на Ролан Гаррос: що він означає
. Фото: Jimmie48

В 1/8 фіналу цьогорічного турніру зіграють дві українки.

Дві українки вперше зіграють у четвертому раунді Відкритого чемпіонату Франції з тенісу. До 1/8 фіналу вийшли Еліна Світоліна та Леся Цуренко.

У третьому раунді Cвітоліна здобула вольову перемогу над росіянкою Анною Блінковою. Цуренко ж розгромила ексчемпіонку US Open Б'янку Андреєску — двічі по 6:1.

Участь двох українок в третьому раунді — повторення національного рекорду на цій стадії турніру. Світоліна й Цуренко діставалися третього раунду в 2017-2019 роках, а у 2021-му в ньому грали Еліна та Марта Костюк.

Еліна діставалася четвертого кола на Ролан Гаррос чотири рази: тричі виходила до чвертьфіналів, а у 2016 році вилетіла на цій стадії від Серени Вільямс. Для Цуренко 1/8 фіналу — особистий рекорд на кортах Ролан Гаррос.

У четвертому раунді Ролан Гаррос одразу дві українки не грали жодного разу. На інших мейджорах це востаннє ставалося у 2019 році — тоді Світоліна та Даяна Ястремська дісталися 1/8 фіналу Вімблдона.

Дві українки в четвертому колі Грендслемів

  • 2018: US Open (Еліна Світоліна, Леся Цуренко)
  • 2019: Вімблдон (Еліна Світоліна, Даяна Ястремська)
  • 2023: Ролан Гаррос (Еліна Світоліна, Леся Цуренко)

Українки на Ролан Гаррос 2023: що відомо

  • Всього в основній сітці стартували шість українок. Чотири з них — Марта Костюк, Ангеліна Калініна, Даяна Ястремська й Катерина Байндль — покинули турнір після першого раунду.
  • Світоліна в четвертому раунді гратиме зі своєю найрейтинговішою суперницею після повернення — дев'ятою ракеткою світу Дар'єю Касаткіною.
  • На Цуренко ж чекає матч з лідеркою світового рейтингу Ігою Швьонтек — вже другий цього року після поразки на турнірі в Римі (2:6, 0:6).
  • Між собою Цуренко та Світоліна на поточному турнірі можуть перетнутися лише у фіналі.
На початок