"Потрібен відпочинок". Третя ракетка світу Алькарас знявся з останнього топтурніру перед Ролан Гаррос-2024

"Потрібен відпочинок". Третя ракетка світу Алькарас знявся з останнього топтурніру перед Ролан Гаррос-2024

Карлос Алькарас, теніс, Іспанія
Карлос Алькарас. AP/Manu Fernandez

Іспанця продовжує турбувати травма.

Третя ракетка світу Карлос Алькарас пропустить останній турнір серії ATP Masters 1000 у грунтовому сезоні-2024. Іспанський тенісист знявся зі змагань у Римі.

Від початку сезону-2024 Алькарас пропустив вже декілька турнірів через травми. Зокрема, чинний чемпіон Вімблдону у лютому не дограв змагання у Ріо-де-Жанейро через пошкодження гомілки, а навесні знявся з престижного турніру у Барселоні, де мав захищати титул, та з першого грунтового Мастерсу сезону у Монте-Карло — причиною рішень цього разу стала травма руки.

Алькарас повернувся до змагань на Мастерсі в Мадриді, де після трьох перемог поступився "нейтральному" росіянину Андрєю Рубльову у чвертьфіналі. У столиці Іспанії Карлос виступав з фіксувальною пов'язкою на правій руці.

Після турніру у Мадриді 8 травня у Римі розпочнеться останній Мастерс перед головною грунтовою подією сезону — Ролан Гаррос-2024. Алькарас оголосив, що не зіграє в Італії, оскільки досі не вилікував пошкодження руки.

"Відчув біль після виступів у Мадриді, якийсь дискомфорт у руці. Після тестів ми виявили набряк м'язів круглого пронатора – наслідок останньої травми. На жаль, я не зможу зіграти у Римі. Мені потрібен відпочинок, щоб відновитися та грати без болю, на 100%. Мені дуже шкода, побачимося наступного року", — написав Алькарас у соцмережі X.

Таким чином, Алькарас пропустить два із трьох грунтових Мастерсів сезону. У 2024 році іспанець наразі виграв один турнір — хардовий Мастерс в Індіан-Веллсі. Минулого року він до цієї стадії сезону мав в активі чотири титули, зокрема два на грунті — у Барселоні та Мадриді.

Карлос Алькарас у сезоні-2024: всі результати

  • Січень: Australian Open (Грендслем) — чвертьфінал
  • Лютий: Буенос-Айрес (ATP 250) — півфінал
  • Лютий: Ріо-де-Жанейро (ATP 500) — перше коло (знявся)
  • Березень: Індіан-Веллс (ATP 1000) — чемпіон
  • Березень: Маямі (ATP 1000) — чвертьфінал
  • Квітень-травень: Мадрид (ATP 1000) — чвертьфінал

Що відомо

  • Карлос Алькарас — дворазовий чемпіон турнірів Грендслем (US Open-2022 та Вімблдон-2023) і експерша ракетка світу. У 2022 році іспанець став наймолодшим лідером світового рейтингу в історії.
  • Алькарас лише одного разу виступав на Мастерсі в Римі — у 2023 році, тоді він вилетів у третьому колі від угорця Фабіана Марожана.
  • Друга ракетка світу Яннік Сіннер не дограв турнір у Мадриді, знявшись перед чвертьфіналом через травму правого стегна. Попередньо італієць готовий виступати у Римі.
  • Головний грунтовий турнір сезону, Відкритий чемпіонат Франції-2024, стартує 26 травня. Тогорічний титул захищатиме Новак Джокович, який обіграв Алькараса у півфіналі.
На початок