Еліна Світоліна вийшла до четвертого кола Ролан Гаррос: вольова перемога над росіянкою

Еліна Світоліна вийшла до четвертого кола Ролан Гаррос: вольова перемога над росіянкою

Еліна Світоліна вийшла до четвертого кола Ролан Гаррос: вольова перемога над росіянкою
. Еліна Світоліна. Фото: Jimmie48

Анну Блінкову українка обіграла вдруге за тиждень.

Еліна Світоліна вийшла до четвертого раунду Ролан Гаррос 2023 після перемоги над росіянкою Анною Блінковою.

До 1/16 фіналу Відкритого чемпіонату Франції Світоліна підходила із серією з семи перемог поспіль. Наприкінці травня вона виграла перший турнір після повернення до тенісу — серії WTA 250 в Страсбурзі.

Саме Блінкову Світоліна обіграла у вирішальному матчі Страсбурга. Тоді їхня перша очна зустріч закінчилася перемогою українки у двох сетах — 6:2, 6:3.

Як пройшов матч

  • Стартовий сет після 32 хвилин на корті лишився за Блінкова. Здобувши три гейми на подачі Світоліної, росіянка реалізувала свій другий сетбол — 1:0.
  • Еліна захопила ініціативу в другій партії, яку розпочала з п'яти виграних геймів поспіль. На власний сетбол українка виходила вже за рахунку 5:2 і з першої спроби подала на сет — 1:1.
  • "Прихований" матчбол у вирішальному сеті Світоліна здобула за рахунку 4:4 на подачі суперниці. Еліні залишалося подати на матч, та Блінкова зробила зворотній брейк — 5:5.
  • В 11-му геймі Світоліна знову зробила брейк і вдруге виходила подавати на матч. Блінкова майже залишилася у грі вдруге, але Світоліна відіграла брейкпойнт та з третьої спроби подала на матч.

Ролан Гаррос. 1/16 фіналу

Анна Блінкова — Еліна Світоліна (Україна) — 1:2 (6:2, 2:6, 5:7)

Що означає перемога Світоліної

  • Восьма перемога Еліни поспіль на всіх турнірах. Українка втримує свою найкращу серію перемог з вересня 2021 року, коли виграла дев'ять зустрічей поспіль.
  • Світоліна вперше з 2020 року зіграє у четвертому раунді Ролан Гаррос. На своєму попередньому French Open українка вилетіла саме в третьому колі.
  • Україна вперше за два роки буде представлена в 1/16 фіналу Ролан Гаррос. У 2021 році цієї стадії турніру дісталася Марта Костюк, на шляху якої стала Іґа Швьонтек.
  • У наступному раунді Світоліна знову зіграє з росіянкою — дев'ятою сіяною Дар'єю Касаткіною, що стане найрейтинговішою суперницею Еліни після повернення (9-та в заліку WTA).
  • Світоліна — одна з двох українок, що продовжують виступи на Ролан Гаррос. Третього кола раніше дісталася й Леся Цуренко, яка 3 червня зіграє з канадкою Б'янкою Андреєску.
На початок