Документальний фільм "Залізні метелики" про збиття літака MH17 покажуть в українських кінотеатрах

Документальний фільм "Залізні метелики" про збиття літака MH17 покажуть в українських кінотеатрах

Документальний фільм "Залізні метелики" про збиття літака MH17 покажуть в українських кінотеатрах
. Фото: кадр з фільму "Залізні метелики"

В українських кінотеатрах з 20 липня можна буде подивитися документальний фільм "Залізні метелики" Романа Любого. Про це повідомляє видання LB.ua з посиланням на пресслужбу кінокомпанії "Артхаус Траффік".

Стрічка досліджує обставини збиття літака MH17 на Донбасі, риторику російських пропагандистів навколо цієї події та реакцію світової спільноти на злочин. Фільм поєднує документальні кадри з сучасним театром і анімацією.

Різні документальні епізоди, зокрема віднайдені колажі кадрів, архівні кадри, інтерв'ю та спостереження, будуть чергуватися з вигаданими. Завдяки цій візуалізації глядач отримує шанс побачити подію з різних ракурсів і в різний час, пов’язавши злочини минулого з сучасністю.

Покази приурочені до дев’ятих роковин трагедії, які відзначаються кількома днями раніше — 17 липня.

Світова прем’єра стрічки відбудеться у конкурсній секції World Cinema Documentary Competition кінофестивалю "Санденс" у січні 2023 року.

Також стрічку показали у межах програми Panorama Dokumente на "Берлінале". Це секція фокусується на найбільш актуальному міжнародному кіно та присвячується суспільним та політичним темам.

Крім того, фільм показували в Гаазі на фестивалі Movies That Matter.

Українська прем’єра фільму відбудеться 4 червня на фестивалі Docudays UA; повторний показ пройде 5 червня.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок