Череватий щодо Бахмута: українські військові утримують ряд будівель на південно-західній частині

Череватий щодо Бахмута: українські військові утримують ряд будівель на південно-західній частині

Череватий щодо Бахмута: українські військові утримують ряд будівель на південно-західній частині
. Українські військові збираються їхати на передову у Бахмут, 30 квітня 2023 рік. Фото: Dimitar Dilkoff/AFP/Getty Images

На південно-західній частині Бахмута українські підрозділи утримують ряд будівель та мають ряд фортифікаційних споруд. Про це в прямому ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

"Протягом тижня українські військові на південному та північному флангах докладали зусиль, щоб контратакувати військових РФ та просуватись. В різні дні було від 250 метрів до півтора кілометра, зокрема, за останню добу українські підрозділи просунулись на 200 метрів відкинувши російську армію", — зазначив Череватий.

Речник розповів, що українські військові мають можливість постачати необхідне на цю ділянку.

"Навіть під час критичної ситуації у них була можливість доставляти все необхідне, прокладати додаткові шляхи сполучення та забирати звідти поранених. Така ситуація і зараз. Відхід з міста чи його оборона вирішуватиметься з урахуванням доцільності та збереження сил та засобів, такі питання може розглядати тільки командування", — розповів Сергій Череватий.

За словами речника, російські військові заявляють про захоплення міста, бо у них не було жодної серйозної перемоги навіть на рівні обласного центру після Сєвєродонецька та Лисичанська.

"Після Сєвєродонецька та Лисичанська на Луганщині, де українські війська нанесли російській армії колосальні втрати, а ЗСУ централізовано відійшли", — каже Череватий.

Що відомо про ситуацію у Бахмуті та його околицях станом на 21 травня

Українські військові просуваються по флангах у передмісті Бахмута та наближаються до взяття міста у тактичне оточення. Контроль ЗСУ незначної частини Бахмута надає можливості входу в місто в разі зміни ситуації, повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Напередодні заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що українські військові взяли місто Бахмут у напівоточення та знищують російських солдатів. Армія РФ у захопленій частині міста обороняється.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок