39 голосів "за". У Кропивницькому депутати проголосували за звільнення з посади голови облради

39 голосів "за". У Кропивницькому депутати проголосували за звільнення з посади голови облради

39 голосів "за". У Кропивницькому депутати проголосували за звільнення з посади голови облради
. Фото: Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому під час позачергової 16 сесії облради відбулося голосування за звільнення з посади голови Кіровоградської обласної ради Сергія Шульги. Участь у ньому взяв 41 депутат з 43 зареєстрованих, повідомляє з сесійної зали журналістка Суспільного Анна Добрань.

За інформацією депутата Олега Медяника (фракція "За майбутнє"), це рішення підтримали 39 депутатів, один – проти і один бюлетень зіпсували.

Голова обласної ради Сергій Шульга у коментарі Суспільному сказав, що його звільнили з посади – незаконно. "У депутатів була можливість звільнити мене під час п'ятнадцятої сесії, однак вони цього не зробили. Тож я буду вимушений звертатися у суд, аби оскаржити це рішення".

О 13:40 депутат Андрій Табачук попросив депутатів включити до порядку денного питання про призначення нового голови Кіровоградської облради. Це рішення підтримали 43 присутні. Депутат Владислав Шаповалов запропонував кандидатуру Юрія Дрозда (фракція "Слуга народу").

"На посаді голови обласної ради для мене пріоритетним є питання відкритості. На жаль, дослідження руху "Чесно"Громадський рух, започаткований активістами з представниками партнерства "Новий громадянин" 29 жовтня 2011 року під час акції "Фільтруємо парламент за 24 години" — за рік до парламентських виборів 2012 року. показало, що наша обласна рада є однією з найзакритіших в Україні по відношенню до ЗМІ. Питання призначення керівників комунальних підприємств треба повернути у сесійну залу. Проєкти рішення чи пропозиції депутатів не мають бути проігноровані", – сказав у своєму виступі у сесійній залі Юрій Дрозд.

Що відомо

25 квітня мали продовжити засідання 15-ї сесії. О 10:00 зареєструвалися 14 депутатів з 64. Зі слів голови обласної ради Сергія Шульги, продовжити засідання 15 сесії не можуть через відсутність кворуму. Об 11:00 годині зареєструвалися 40 депутатів, які ініціювали 16-ту позачергову сесію. На порядку денному одне питання – звільнення з посади голови облради.

Головою Кіровоградської обласної ради восьмого скликання Сергія Шульгу обрали у грудні 2020 року від партії "Слуга народу". Оголосив результати таємного голосування голова лічильної комісії Олег Медяник. Сергія Шульгу підтримали 40 депутатів, Олександра Чорноіваненка – 24.

Сергій Шульга народився 24 липня 1972 року в місті Кіровоград (нині Кропивницький — ред.). Має дві вищі освіти – педагогічну та юридичну: закінчив Кіровоградський державний педагогічний університет імені Винниченка та Академію праці та соціальних відносин Федерації профспілок України.

З 1993 по 2008 роки обіймав посади в Управлінні СБУ в Кіровоградській області. Два роки був заступником начальника управління військової контррозвідки Управління СБУ в Південному регіоні.

2012-2014 роках – заступник, перший заступник, виконував обов'язки начальника, начальник Управління СБУ в Кіровоградській області.

З 2015 по 2016 роки – заступник начальника з морської безпеки Іллічівської філії ДП "АМПУ".

До обрання головою облради був директором ТОВ "Агентство Безпеки Альфа-Центр", заступником директора ТОВ "Новомиргородський цукор".

Майстер спорту з радіопеленгації та спортивного орієнтування.

Повідомляйте про події з життя вашого міста чи селища у Кіровоградській області за цим посиланням
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері, Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок