Волонтери з Хмельниччини дев'ять років працюють для фронту

Волонтери з Хмельниччини дев'ять років працюють для фронту

Волонтери з Хмельниччини дев'ять років працюють для фронту
. Фото: Суспільне Хмельницький

У другий день Великодніх свят українським військовим на передову волонтери благодійного фонду "Волонтери Летичівщини" передали смаколики та подарунки. Про це розповів голова правління фонду Петро Шуляк. За його словами, щотижня захисникам передають продукти та спорядження.

Як працюють волонтери з Летичівщини вже дев'ятий рік для фронту — дізнавалися кореспонденти Суспільного.

Волонтерка Галина Користіна показує смаколики, які передають українським військовим на фронт. Тут, зокрема, є великодні паски, подарунки ручної роботи від дітей та ліки.

"В нас є багато людей, які нам допомагають, які співпрацюють з нами, й ми відправляємо все нашим хлопцям. Ми збираємося тут, у волонтерському центрі та по домах", — розповідає Галина Користіна.

Випічку та тушкованку передає військовим колектив та батьки вихованців Летичівського закладу дошкільної освіти центру розвитку дитини "Калинонька", розповідає його директорка Марія Качанюк.

У другий день Великодніх свят українським військовим на передову волонтери благодійного фонду "Волонтери Летичівщини" передали смаколики та подарунки
У другий день Великодніх свят українським військовим на передову волонтери благодійного фонду "Волонтери Летичівщини" передали смаколики та подарунки. Фото: Суспільне Хмельницький

"Тушковану капусту, гречку з м’ясом, печемо пироги та рогалики. Наші дітки малюють, виготовляють листівочки з привітанням для наших захисників", — каже Марія Качанюк.

Смаколики від волонтерів Летичівщині забирають проїздом, розповідає член церкви "Святої Трійці" Олександр Боровик. Уночі він передасть продукти волонтерам, які їдуть на передову.

"Ми разом співпрацюємо також із церквою "Світло Христове" із Кам’янця-Подільського, вони завтра вранці приїжджають, ми довантажуємо бус. І на Донеччину їде нашим хлопцям допомога", — розповідає Олександр Боровик.

Благодійний фонд "Волонтери Летичівщини" почав діяльність з 2013–го року, розповідає голова правління фонду Петро Шуляк. Тоді надавали допомогу учасникам Майдану. З початком війни Росії проти України допомагали харчами та спорядженням військовим із Летичівської громади. Тоді щомісяця возили допомогу самі. З повномасштабною війною доєднуються до інших організацій та передають продукцію військовим частіше, каже Петро Шуляк.

БФ "Волонтери Летичівщини" доєднуються до інших організацій та передають продукцію військовим
БФ "Волонтери Летичівщини" доєднуються до інших організацій та передають продукцію військовим. Фото: Суспільне Хмельницький

"Зараз ми щотижня відправляємо допомогу нашим захисникам. Ми співпрацюємо зі школами, з садочками, які нам постійно привозять допомогу, і ми далі розподіляємо. Допомога надійшла з Республіки Польща, від наших волонтерів. У нас тут сухі овочі: морква, бурячок, селера. Це ми використовуємо для приготування сухих борщів", — розповідає Петро Шуляк.

Зараз до фонду доєдналися 40 людей. "Волонтери Летівщини" мають підрозділи, кожен із яких працює для фронту, говорить Галина Користіна. Волонтери роблять домашню консервацію, передають також городину, каву та чай, виготовляють окопні свічки, каже Петро Шуляк.

"Ми не можемо розслаблятися. До нас постійно приходять і кажуть: "Ми хочемо допомогти". А ми мусимо далі це робити. Скажімо, ми вже хочемо, щоб були не потрібні волонтери, щоб це все закінчилося, всі чекаємо на нашу перемогу", — розповідає волонтер.

Петро Шуляк каже, волонтери не втомлюються допомагати українським військовим. Робитимуть це аж до перемоги над ворогом.

Читайте також

  • Як на Хмельниччині відновлюють житло для переселенців
  • Яку безоплатну допомогу люди з порушеннями слуху можуть отримати у Хмельницькому
  • Благодійний забіг “Сталевий кордон” у Хмельницькому відбудеться 22 квітня
  • Збитків на 100 тисяч євро: Велика Британія відмовила українському оркестру у візі для виступу

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок