У Хмельницькому студенти у вишиванках створили серце для ЗСУ

У Хмельницькому студенти у вишиванках створили серце для ЗСУ

Сьогодні, 16 травня, близько тисячі студентів та працівників Маріупольського будівельного фахового коледжу та Хмельницького політехнічного фахового коледжу у вишиванках вибудували на стадіоні напис "Ми — серце ЗСУ", тобто "Ми любимо ЗСУ". Таку акцію провели у День вишиванки.

Про це Суспільному розповів директор Хмельницького коледжу Вадим Овчарук.

За його словами, роблять це для того, аби показати єдність українців.

"В цьому році, завдячуючи нашим Збройним силам України, завдячуючи тому, що ми можемо працювати в мирній атмосфері, ми вирішили створити такий напис. Ми хочемо подякувати нашим військовим", — розповів Вадим Овчарук.

У Хмельницькому студенти у вишиванках створили серце для ЗСУ
Студенти у вишиванках вибудували серце, 16 травня 2024. Скрін з відео, знятого з дрона

З його слів, таку акцію проводять вчетверте. Перші дві відбулися до початку повномасштабного вторгнення та одна — минулоріч.

"Створювали формацію тризубу у вишиванках під час війни, а саме в минулому році із написом "Слава ЗСУ". Ми хочемо нагадати всім українцям те, що наші Збройні сили не тільки нас оберігають, але і всю нашу державу. І завдяки їм ми можемо спокійно навчатися", — зазначив директор коледжу.

Студентка Хмельницького політехнічного фахового коледжу Анастасія Бурбела разом із одногрупниками взяла участь в акції до Дня вишиванки.

"Я вирішила доєднатися до цього флешмобу, бо дуже поважаю українські традиції і вишиванка для мене дуже особливий одяг, етнічий. Він показує мою любов і відданість нашій Батьківщині", — зізналася Анастасія.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.

На початок