У Раді порівняли гральний бізнес з важкими наркотиками. "ЄС" і "Голос" не будуть голосувати

У Раді порівняли гральний бізнес з важкими наркотиками. "ЄС" і "Голос" не будуть голосувати

Ексклюзивно
У Раді порівняли гральний бізнес з важкими наркотиками. "ЄС" і "Голос" не будуть голосувати
. Facebook

Представник фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко заявив, що легалізація грального бізнесу вигідна тільки для окремих чиновників, але може зламати багато українських родин.

Про це він сказав у коментарі Суспільному.

"Наша фракція категорично проти ухвалення закону про гральний бізнес, бо це джекпот для окремих людей, у тому числі чиновників, бо там закладена велика корупція, а для України це суцільний програш, тому що тисячі українських життів і родин буде зламано", - сказав нардеп.

"І люди, які виступають за цей закон, кажуть: "Так, гральний бізнес - це зло, але давайте його легалізуємо, бо краще будемо контролювати. За цією логікою давайте легалізуємо важкі наркотики. Це неприйнятно, його не треба ухвалювати, ми не будемо голосувати", - додав Гончаренко.

Представник фракція "Голос" Ярослав Железняк зазначив, що законопроєкт має кілька недоліків. Зокрема, гральні автомати планують залишити у 3 та 4-зіркових готелях, а не виключно у 5-зіркових, як планувалось спочатку.

"Прибирають розумні обмеження, такі як відстань гральних закладів не менше, ніж 500 метрів від шкіл і дитячих розважальних закладів. Залишають можливість не платити податки тривалий час та відмовились від правок місцевих органів влади отримувати частину коштів від ліцензій і податків до місцевих бюджетів", - перерахував депутат.

За його словами, наразі немає точних розрахунків, скільки може отримати державний бюджет від легалізації грального бізнесу.

Крім того, проти ухвалення цього закону висловились представники фракцій "Батьківщина" та ОПЗЖ.

Верховна рада розглядає у другому читанні законопроєкт про гральний бізнес. До нього подали понад 3,5 тисячі правок. Документ був зареєстрований у Раді у грудні 2019 року, а у січні 2020 року з другої спроби його ухвалили у першому читанні. Ініціатором проєкту закону виступив нардеп від фракції "Слуга народу" Олег Марусяк.В Україні гральний бізнес офіційно був заборонений з 2009 року.

Що відомо

На початок