У Повітряних силах оцінили імовірність російських ударів на Великдень

У Повітряних силах оцінили імовірність російських ударів на Великдень

Юрій Ігнат
. Речник Повітряних Сил України Юрій Ігнат. Фото: Медіацентр

Росія може готувати удари по Україні на Великодні свята. Можливі провокації і в перші дні травня.

Про це в етері телемарафону "Єдині новини" сказав речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Можуть бути (обстріли — ред.). Складно сказати. Нам їхня духовність прекрасно зрозуміла. Ми бачимо, які їхні попи ворожого, ФСБшного патріархату освятили цю війну ще з 2014 року, так, як використовували їхні храми в Криму та на Сході нашої країни. Тому нічого святого в цих людей немає. Вони, можливо, можуть зробити різні провокації і на ці свята, і попереду їхні "скрєпи пєрвомайскіє", — сказав він.

Читайте також: Росія відновлює роботу над радянськими ракетами Х-50 — Ігнат

Ігнат наголосив, що українцям треба готувати до можливих обстрілів, бути пильними, дотримуватися сигналів повітряної тривоги, "а Повітряні сили будуть робити все для того, щоб мінімізувати ці загрози".

Напередодні, заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов повідомив, що Росія восени може активізувати ракетні удари по території України.

Що відомо про масовані ракетні атаки РФ на критичну інфраструктуру України

Восени 2022-го Росія регулярно почала обстрілювати енергоінфраструктуру України. У грудні повідомлялось, що через російські обстріли з ладу виведена половина енергосистеми України. А після обстрілів 16 грудня запровадили надзвичайний стан в енергетиці. В уряді України розглядали три сценарії блекауту.

13 грудня в Парижі відбувся перший енергетичний "Рамштайн", де серед іншого ухвалили 1 мільярд доларів Україні на проходження зими.

Останнього масованого ракетного удару Росія завдала 9 березня. Звуки вибухів пролунали у Києві, Дніпрі, Одесі, Харкові, Хмельницькому, на Вінниччині, Львівщині та в інших регіонах.

Унаслідок атаки загинули люди і зафіксовані влучання в об’єкти інфраструктури. У низці регіонів застосували екстрені відключення електрики. "Енергоатом" заявив про повне знеструмлення окупованої Запорізької АЕС та загрозу радіаційної аварії.

У Повітряних силах заявили про знищення 34 крилатих ракет та 4 дронів. Загалом росіяни випустили 81 ракету різного базування.

Читайте також

Вони вже сидять майже на нулях: Буданов про кількість ракет у РФ

На початок