Російські атаки вивели з ладу майже половину енергетичної системи України — Шмигаль

Російські атаки вивели з ладу майже половину енергетичної системи України — Шмигаль

Важливо
Російські атаки вивели з ладу майже половину енергетичної системи України — Шмигаль
. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, фото: УНІАН

Внаслідок ракетних атак, які завдала Росія по цивільній та критичній інфраструктурі України, майже половина енергетичної системи вийшла з ладу.

"На жаль, Росія продовжує ракетні удари по цивільній та критичній інфраструктурі України, воюючи проти цивільного населення, позбавляючи його під час зими світла, водопостачання, тепла та зв'язку. Тільки за 15 листопада Росія випустила майже сотню ракет по нашій території. Майже половину нашої енергетичної системи виведено з ладу", — сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції з виконавчим віцепрезидентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом.

Шмигаль наголосив, що Україна потребує додаткової підтримки з боку союзників, зокрема у сфері енергетики та постачання додаткового обладнання. Крім цього необхідні додаткові фінансові ресурси для закупівлі додаткових обсягів газу та іншої підтримки енергетичного сектору.

Що відомо

  • Раніше повідомлялось, що внаслідок атак Росії близько 40% усієї енергетичної інфраструктури України пошкоджено. 31 жовтня у ДТЕК повідомили, що в Україні закінчуються запаси обладнання, необхідного для відновлення об'єктів енергетичної інфраструктури.
  • Майже по всій Україні запроваджують графіки погодинного відключення електроенергії. Це необхідно для стабілізації енергосистеми. Водночас Міненерго доручило проінспектувати графіки відключення електроенергії.
  • 17 листопада в ДТЕК заявили, що українцям слід готуватися до "дуже тривалих відключень світла". Столична влада не виключає повного вимкнення світла у Києві.
Що робити при перебоях з мобільним зв'язком та інтернетом при відключенні світла. Пояснення спеціаліста
На початок