Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Микола Зоц тренуватиме жіночу збірну України з біатлону в сезоні 2023/24: хто увійшов у тренерський штаб

Микола Зоц тренуватиме жіночу збірну України з біатлону в сезоні 2023/24: хто увійшов у тренерський штаб

Микола Зоц тренуватиме жіночу збірну України з біатлону в сезоні 2023/24: хто увійшов у тренерський штаб
. Микола Зоц, фото: biathlon.com.ua

У найближчому сезоні не буде розподілу на команди "А" та "Б" у жіночій збірній України.

Жіноча збірна України з біатлону отримала новий тренерський штаб на сезону 2023/24. Про це офіційно повідомив президент Федерації біатлону України Іван Крулько на пресконференції за підсумками сезону.

Старшим тренером жіночої збірної України стане Микола Зоц, а усього у тренерський штаб увійдуть п'ять спеціалістів. Також у штабі буде два масажисти та один лікар.

"Наступний сезон нашу команду національну буде готувати старший тренера Микола Зоц, який запропонував команду тренерів, які будуть з ним працювати. Він буде тренувати жіночу збірну. Хочу, аби ми з повною довірю і терпінням поставилися до тієї роботи, яку треба робити, ми оновлюємо команду. У нас відбуваються зміни в команді, мені приємно, що команда буде оновлюватися і омолоджуватися", – заявив Іван Крулько.

Тренерський штаб жіночої збірної України з біатлону на сезон 2023/24:

  • Микола Зоц (старший тренер), Олег Меркушин, Сергій Зоц, Ігор Ященко та Олексій Петренко

Під час підготовки до нового сезону у жіночій збірній України не буде розподілу на команди "А" та "Б", натомість усі тренуватимуться разом. До складу команди повернеться Дар'я Блашко, а от Юлія Джима готуватиметься з чоловічою командою.

Усього у складі жіночої збірної України буде 12 біатлоністок. Окремо готуватиметься Олена Білосюк, яка буде включена до команди "Б" чоловічої, а Юлія Джима – разом з чоловічою командою "А".

"Ми вирішили, що жіноча команда буде готуватися разом усі збори. І за підсумками її підготовки буде визначено, хто буде на Кубку світу, а хто на Кубку IBU", – заявив Іван Крулько.

За словами Івана Крулька, тренерський штаб жіночої збірної України матиме повну довіру та підтримку від федерації біатлону.

"Якби у нас не було довіри, ми б не мали змоги працювати [з Миколою Зоцом]. Очевидно, що він ставить перед собою реалістичні завдання. І він сам говорить, якщо не буде результату, то він не бачить можливості для того, щоб працювати. Але я вважаю, що результат буде. Сподіваюся, що ми будемо працювати весь цей олімпійський цикл", – сказав Іван Крулько.

Хто такий Микола Зоц

  • Микола Зоц – 58-річний український тренер, який давно працює в системі українського біатлону.
  • Сезон 2022/23 Микола Зоц починав у ролі тренера чоловічої команди "Б", але звільнився на початку сезону. Пізніше очолив юніорську збірну України.
  • Останні кілька сезонів працював саме з чоловічою командою "Б". Ще раніше був старшим тренером чоловічої збірної України.
  • Зоц був особистим тренером Ірини Петренко, а також Оксани Хвостенко.
На початок