"Мистецтво у війні": у Хмельницькому відкрилась фотовиставка

"Мистецтво у війні": у Хмельницькому відкрилась фотовиставка

"Мистецтво у війні": у Хмельницькому відкрилась фотовиставка
. Фото: Суспільне Хмельницький

Фотовиставку "Мистецтво у війні" 11 квітня відкрили у дворику Хмельницької обласної філармонії. На ній представлено світлини фотохудожників зі всієї України.

Що зображено на фотознімках та скільки триватиме виставка — у матеріалі Суспільного Хмельницький.

Про ідею створення фотовиставки, розповідає тимчасово виконуючий обов’язки Хмельницької обласної філармонії Тарас Малик.

"Після 24 лютого життя зупинилось, особливо митці, дуже боляче відчули, все, що відбувалося. Митці нічого не творили, не писали. Ідея фотовиставки з’явилася тоді, коли ми почали переосмислювати цей важкий рік, який ми всі пережили. І ми пригадали, що саме в цей час, на початку квітня рік тому ми відновили нашу концертну діяльність", — сказав Тарас Малик.

Триватиме фотовиставка місяць.
Триватиме фотовиставка місяць. Фото: Суспільне Хмельницький

За його словами, на експозиції представлені світлини фотохудожників із різних областей України.

"Була величезна кількість фотоматеріалу, тому що багато фотографів, фотохудожників були у Хмельницькому. І знімали все, що відбувалося, все, що вони бачили: флешмоби, концерти, гуманітарні місії. За час війни було накопичено величезну кількість класних, емоційних, змістовних фото. І ми це все вирішили об’єднати у фотовиставку "Мистецтво у війні"", — розповів Тарас Малик.

Умовно експозицію поділено за чотирма напрямками: "Вдома", "У світі", "Для фронту", "В тилу", каже Тарас Малик: ""Вдома" — туди увійшли концерти, які ми давали в хмельницькій філармонії. Сегмент "У світі", тому що протягом всього цього часу музиканти активно гастролювали закордоном, відвідали практично всю Європу, де пропагували наше мистецтво, виконували гімн України. "Для фронту" — там показано як бійці, артисти філармонії проявляли себе поза своєю основною діяльністю, як волонтерили. Сегмент "В тилу" — там ми показали, як наші місцеві хмельницькі митці жили, працювали, особливо в перші місця, бо вони були найважчі".

На фото зображено, як митці волонтерили.
На фото зображено, як митці волонтерили. Фото: Суспільне Хмельницький

На початку повномасштабного вторгнення подружжя художників Коробкових представляли Україну на закордонному аукціоні серією картин "Руйнація". На цій експозиції представлено їхню світлину.

"Ми з моїм чоловіком Михайлом під час війни виїжджали два рази в Польщу. На аукціон в Краків і на виставку у Вроцлав, де ми представляли себе, як українські художники. На першому аукціоні ми продавали роботи, було продано картин більше, як на мільйон гривень, ці гроші були передані на потреби армії", — розповіла художниця Ольга Коробкова.

За словами Тараса Малика, фотовиставка триватиме місяць.

Читайте також

  • Етновиставка "Великоднє диво від Світлани Делікатної" діє у Хмельницькому
  • "Розвиток ерготерапії — це реальність", — інтерв'ю Олега Базильчука, завкафедри Хмельницького національного університету

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок