В Хмельницькому обласному пологовому народилось немовля вагою 680 грамів

В Хмельницькому обласному пологовому народилось немовля вагою 680 грамів

В Хмельницькому обласному пологовому народилось немовля вагою 680 грамів
. Фото: Суспільне Хмельницький

Немовля вагою 680 грамів перебуває в реанімаційному відділенні Хмельницького обласного перинатального центру. Про це Суспільному розповіла дитяча лікарка анестезіолог Юлія Франтійчук. За її словами, дитина передчасно народжена та перебуває на апараті штучної вентиляції легень у відділенні інтенсивної терапії. Це перша в цьому році дитина народжена в обласному перинатальному центрі з вагою до одного кілограму.

Детальніше про передчасно новонароджених — у матеріалі Суспільного Хмельницький.

У відділенні інтенсивної терапії Хмельницького обласного перинатального центру, під наглядом медиків перебувають двоє передчасно народжених дітей, розповідає дитяча лікарка анестезіолог Юлія Франтійчук: "Перша дитинка — це хлопчик, народжений в терміні гестації 29 тижнів, з вагою 680 грамів. Зараз вага дитинки 920 грамів. Він перебуває в спеціальному неонатальному кювезі, де підтримується діяльність всіх функцій організму. Друга — дівчинка, народжена на 33 тижні. Коли вона народилась, її вага була 1 кілограм 900 грамів. Зараз вага дівчинки 2 кілограми 900 грамів. За час перебування вдалося набрати вагу дитинки, стабілізувати стан, вона на штучній вентиляції легень".

Немовлята перебувають у відділенні інтенсивної терапії.
Немовлята перебувають у відділенні інтенсивної терапії. Фото: Суспільне Хмельницький

Мінімальна вага таких немовлят має бути близько двох кілограмів, вони мають дихати самостійно, каже Юлія Франтійчук. Хлопчик народжений з вагою 680 грамів, знаходиться у відділені два тижні, дівчинка — більше.

"Йому тільки два тижні, тому він ще самостійно не здатний дихати й ми все робимо для того, щоб він самостійно задихав. Ще на штучній вентиляції легень. Та дівчинка, що має вагу 2 кілограми 900 грамів, має проблеми із диханням, саме вроджену пневмонію, тому вага є нормальною, але дитинка ще самостійно не може дихати", — розповіла Юлія Франтійчук.

Немовля вагою 680 грамів перебуває в реанімаційному відділенні.
Немовля вагою 680 грамів перебуває в реанімаційному відділенні. Фото: Суспільне Хмельницький

У палаті маленьку Поліну зі шприца через зонд годує тато Олександр Смаржевський. Чоловік каже: "Зараз годую сумішшю. В нас дівчинка народилась 1 кілограм 150 грамів. Тепер вона вже має 2 кілограми 510 грамів. Ми перебуваємо у лікарні десь до двох місяців".

Мама Поліни, Марина Лобода-Смаржевська каже, що народила її на сьомому місяці вагітності: "Лікарі кажуть, що вже набагато краще. Буває скидаємо, буває набираємо вагу. Їмо трішки: половину з пляшечки, половину догодовуємо, вже набагато краще, виходжуємося. 11 числа вже буде два місяці Полінці".

Поліну зі шприца через зонд годує тато Олександр.
Поліну зі шприца через зонд годує тато Олександр. Фото: Суспільне Хмельницький

Яна Бліндер зі своєю другою передчасно народженою донькою переведені до палати. Дитина досі на апараті штучної вентиляції легень. Та під наглядом лікарів, час від часу, дівчинка пробує дихати самостійно.

"Під час повітряної тривоги я спустилася в підвал, в мене там відійшли води і я народила дитинку. В реанімації ми були 28 днів, дитині стало трішки краще, і перевели її сюди. Я народила її з вагою 1 кілограм 700 грамів, 42 сантиметри. Вона сама починає дихати, сьогодні почала ссати грудь потрохи", — розповіла Яна Бліндер.

За словами завідувачки відділення постінтенсивного догляду новонароджених Вікторії Олексюк, за рік у їх відділенні проходить курс лікування близько трьохсот дітей.

Читайте також

  • У Хмельницькому припинили будівництво коворкінгового корпусу Донецького університету: в чому причина
  • Чи виявляють на Хмельниччині новий штам коронавірусної інфекції

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок