Споживачі "Миколаївводоканалу" заборгували за послуги 250 мільйонів гривень — директор підприємства

Споживачі "Миколаївводоканалу" заборгували за послуги 250 мільйонів гривень — директор підприємства

У Миколаєві станом на третє березня заборгованість споживачів за водопостачання та водовідведення складає 250 мільйонів гривень.

Про це кореспондентам Суспільного сказав генеральний директор "Миколаївводоканалу" Борис Дуденко.

За словами Бориса Дуденка, з міського бюджету щомісяця виділяють на допомогу підприємству приблизно 25 мільйонів гривень, але цих грошей недостатньо.

"Але потрібно розуміти, що цих коштів також недостатньо для того, щоб підтримувати нашу систему. І підтримувати життєдіяльність підприємства. Тому, користуючись нагодою прошу всіх по можливості сплачувати за ті послуги, які надає "Миколаївводоканал"", — сказав Борис Дуденко.

Що відомо

  • Централізоване постачання прісної води в Миколаєві відсутнє з 12 квітня 2022 року через пошкодження водоводу російськими військами.
  • З 6 травня 2022 року в Миколаєві розпочали заповнювати водопровідну систему міста технічною водою з річки Південний Буг.
  • Солона вода з Бузького лиману у водопроводі Миколаєва призводить у середньому до 15 аварій на мережах за добу. Це у п'ять разів більше, ніж було до вимушеного наповнення міського водопроводу солоною водою. Про це кореспондентам Суспільного розповіла речниця комунального підприємства "Миколаївводоканал" Ольга Сусленко.
  • Заміни потребують 240 кілометрів сталевих труб по всьому місту — цей метал найбільше страждає від води з Бузького лиману, якість якої навіть після очищення не відповідає вимогам питної.
  • Станом на 3 березня до помешкань миколаївців подається технічна вода, яку можна використовувати тільки для санітарно-побутових потреб

Читайте також

Придатна для санітарно-побутових потреб. У водоканалі розповіли про хімічний склад води, яка подається миколаївцям

На Кінбурнській косі Сили оборони України знищили російську техніку

Бригада "Лють". На Миколаївщині до Гвардії наступу відібрали майже 200 добровольців

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок