У Миколаєві триває заповнення системи водопостачання

У Миколаєві триває заповнення системи водопостачання

У Миколаєві триває заповнення системи водопостачання
. Фото ілюстративне, Суспільне

Станом на 9 травня в Миколаєві триває заповнення водопровідної системи водою з річки Південний Буг. Також до міських мереж вже під'єднали частину свердловин.

Про це розповів Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

"З п’ятниці, шостого травня, ми почали подавати воду з річки Південний Буг до системи водопостачання Миколаєва. Наповнювали резервуари в суботу, вже в неділю вода почала з’являтися в людей у квартирах. Ми підкачуємо на різні системи подачі воду і найближчим часом вона з’явиться по всьому місту", — розповів Олександр Сєнкевич.

Мер міста нагадав, що у водопровідній системі знаходиться технічна вода і вона непридатна для пиття та приготування їжі.

"Якщо використовуєте цю воду в посудомийних чи у пральних машинах, то додавайте пом’якшувач, щоб зберігати вашу електроніку", — сказав Олександр Сєнкевич.

За словами заступника Миколаївського міського голови Сергія Коренєва, вода в кранах жителів Миколаєва буде з’являтися поступово, виходячи з того, що водоканал відразу не може перекачувати мережами великі обсяги води.

Що відомо

  • Водопостачання в деяких районах міста відсутнє з 12 квітня. Більшість районів Миколаєва залишаються без централізованого водопостачання через пошкодження водоводу.
  • Департамент житлово-комунального господарства міськради створив онлайн-мапу, на якій вказані пункти розливу технічної та питної води. Дані оновлюють щодня.
  • У Миколаєві працюють над відновленням водопостачання за рахунок буріння свердловин та встановлення очисного обладнання.
  • У Миколаєві всі лікарні забезпечені як питною, так і технічною водою в достатній кількості.
  • Співробітники Держпродспоживслужби досліджують воду з альтернативних джерел у Миколаєві.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок