Викладачі Первомайського вишу, що на Миколаївщині, безкоштовно готуватимуть до НМТ

Викладачі Первомайського вишу, що на Миколаївщині, безкоштовно готуватимуть до НМТ

Викладачі Первомайського вишу, що на Миколаївщині, безкоштовно готуватимуть до НМТ
. Ілюстративне фото: УНІАН

У березні в Первомайському навчально-науковому інституті Національного університету кораблебудування (НУК) імені адмірала Макарова стартують курси з підготовки до Національного мультипредметного тесту (НМТ) 2023 за трьома напрямками – українська мова, математика, історія. Викладачі допоможуть вступникам на волонтерських засадах.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла декан інженерно-економічного факультету Первомайського навчально-наукового інституту НУК імені адмірала Макарова Ірина Жувагіна.

Здійснюватимуть підготовку три викладачі інституту з дисциплін, за яким буде складатися Національний мультипредметний тест: Наталія Клименко — "Українська мова", Тетяна Букіна — "Історія України", Надія Сивенко — "Математика".

"Майбутні абітурієнти можуть зареєструватися за гугл-формою за посиланням, що оприлюднене на сайті інституту. Щодо кількості груп і годин занять, то уточнимо цю інформацію після оброблення даних анкети. Все буде залежати від комплектування груп. Підготовчі курси будуть відбуватися онлайн", — розповіла декан інженерно-економічного факультету Ірина Жувагіна.

Долучитися до занять можуть усі здобувачі освіти.

"Це можуть бути жителі міста Первомайська, громад, що розташовані навколо. Тобто всі, хто матиме бажання, хто дізнається про цей проєкт, хто матиме змогу зареєструватися або звернутися до нашої приймальної комісії за телефонами, що зазначені на нашому офіційному сайті", — говорить декан.

Серед пріоритетних слухачів курсів — діти захисників України, з багатодітних родин, діти-переселенці та ті, які не мають змоги самостійно готуватись чи з репетитором.

"Це наш внесок в перемогу на освітянському фронті. Хотілось, щоб мінімум було по десять осіб в кожній групі, щоб були певні результати. Ми розраховуємо курс на 30 годин, маємо встигнути підготуватися до кінця травня, викласти те, що намітили", — розповіла викладачка української мови Наталія Клименко.

На курсах здобувачів освіти орієнтуватимуть саме на завдання мультипредметного тесту.

"Принцип підготовки – на основі прикладів минулорічного тесту. Втім, розуміємо, тематика завдань цього року може бути розширена. Ще одна особливість – сьогодні війна і не завжди є електрика, умови для підготовки. Пропонуємо платформу зум, на якій ми викладаємо своїм студентам. Якщо хтось захоче наживо, я готова зустрічатися", — говорить Наталія Клименко.

Курси стартують, коли будуть набрані групи, орієнтовно з середини березня.

Читайте також

Детективи ДБР затримали миколаївського правоохоронця під час передачі наркотиків

Зниклі безвісти. Що необхідно знати миколаївцям, щоб не зашкодити пошуку рідних

Юридична та психологічна допомога на Миколаївщині: як працює координаційний штаб з питань зниклих безвісти

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок