Юридична та психологічна допомога на Миколаївщині: як працює координаційний штаб з питань зниклих безвісти

Юридична та психологічна допомога на Миколаївщині: як працює координаційний штаб з питань зниклих безвісти

Юридична та психологічна допомога на Миколаївщині: як працює координаційний штаб з питань зниклих безвісти
Спікери координаційного штабу з питань зниклих безвісти. Миколаїв. 1 березня 2023 року. Фото: Юлія Філімон/Суспільне Миколаїв

Станом на 1 березня 2023 року Координаційний штаб з питань зниклих безвісти за особливих обставин по Миколаївській області опікується 100 сім’ями, які потребують юридичної або психологічної допомоги.

Про це під час брифінгу розповіла психологиня координаційного штабу з питань зниклих безвісти у Миколаївській області Олеся Ольшевська.

"Це ми беремо кількісний показник. Якщо ми беремо саме, як ми працюємо щодня, то в нас може бути по 10, по 15 консультацій. Тобто ми одній і тій самій сім’ї можемо надавати декілька консультацій на тиждень", — пояснила психологиня.

Є окремі випадки, каже Олеся Ольшевська, коли до людини необхідний індивідуальний підхід

"Людям дуже важливо, щоб ти з ними спілкувався. Вони кажуть: "Боже, ми вам так дякуємо, що ви з нами просто поговорили". Для них це вже радість", — розповіла Олеся Ольшевська.

Координатор штабу з питань зниклих безвісти у Миколаївській області Віктор Мойсеєв пояснив, що військові частини не займаються пошуком зниклих безвісти.

"Якщо стався випадок, первинний обов’язок частини повідомити територіальний центр комплектації, військкомат. Потім, якщо отримати там кошти за те, що людина знаходиться чи в полоні, чи вважається безвісти зниклою, родина отримує заробітну плату, має право і держава зобов’язана це робити", — сказав координатор штабу.

Родичі людини, яку розшукують, мають спілкуватися лише з військкоматом.

"Заяву на військкомат, військкомат з частиною, все. Безпосередньо родина не працює з частиною, частина займається на даний час бойовим завданням", — пояснив Віктор Мойсеєв.

Читайте також

"Успіх українських військових в тому, що є мотивація": офіцер ОК "Південь" розповів про оборону Миколаївщини

На Миколаївщині зменшилася кількість безробітних

У Миколаєві СБУ затримала чоловіка, якого підозрюють у співпраці з ФСБ Росії

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок