Рік без виступів. У Миколаєві народний ансамбль бального танцю відновив роботу

Рік без виступів. У Миколаєві народний ансамбль бального танцю відновив роботу

Рік без виступів. У Миколаєві народний ансамбль бального танцю відновив роботу
Виступ народного ансамблю "Грація". Миколаїв. 1 березня 2023 року. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв

У Миколаєві народний ансамбль бального танцю "Грація" з першого березня відновив творчі виступи концертом у форматі "Відкритий урок". Заняття колективу з лютого 2022 року в залі не проводили. З січня 2023 року відновили тренування на паркеті.

Тренер народного ансамблю бального танцю "Грація" Роман розповів кореспондентам Суспільного, як минув рік після початку повномасштабного вторгнення.

Роман каже, що 23 лютого 2022 року готувались до чергового виступу.

"Це була середа, у нас були спортивні тренування, які розпочалися пів на сьому вечора і закінчились о дев’ятій годині. Ми поїхали додому з гарним настроєм. Ніхто не здогадувався, що буде буквально через кілька годин", — розповів тренер.

Рік без виступів. У Миколаєві народний ансамбль бального танцю відновив роботу
На творчому вечорі виступали артисти різних вікових категорій. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв

Рішення про заняття в онлайн-форматі, сказав Роман, виникло не відразу.

"Ми, напевно, з другого місяця війни зрозуміли, що потрібно якось спілкуватися з дітьми. Тому що ми повинні розуміти те, якщо діти не займаються якимось видом спорту, це може бути абсолютно різні види спорту, зникає інтерес. Так запрацювала "Грація" онлайн", — розповів Роман.

До онлайнового проєкту залучали фахівців з різних куточків країни.

"Тренери та педагоги топові, коли чули, що ми робимо проєкт для дітей Миколаєва, скасовували свої практики офлайн, щоб дати інформацію нашим дітям. От таким Миколаїв став відомим в нашу війну", — сказав тренер колективу.

Рік без виступів. У Миколаєві народний ансамбль бального танцю відновив роботу
Заняття для наймолодших учасників вечора. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв

За словами Романа, наживо тренування відновили у січні 2023 року.

"Всі дуже зраділи. Тому всім дітям, які повернулися, які залишалися в Миколаєві, потрібне ця розрядка і тренування, тому що, коли вони приходять в Обласний палац культури, якось вже не так страшно, якось вже можна жити, якось можна по-іншому дивитися на світ", — розповів Роман.

Вісім років займається бальними танцями Сюзанна. Через бойові дії у Миколаєві дівчина виїхала з міста. Тренувалась онлайн, каже, що рада повернутися на паркет.

"Я цього чекала рік. Рік я мріяла, що хочу повернутися сюди. Тут танцювати знов, як було раніше. Готуватися до різних турнірів, концертів. Я дуже щаслива", — сказала Сюзанна.

Юлія — мати однієї з учениць ансамблю "Грація", розповіла, що чекали день, коли тренери скажуть про відновлення занять та її 5-річна донька знову зможе відвідувати танці.

"Це був захват. Вона бігала просто дзиґа по всьому паркету. Це обійми з дівчатами. Це такі щирі долоньки, які тягнуться до наших тренерів, це було просто супер. Це були сльози радості, сльози відчаю і надії на те, що дійсно у нас зараз переможна весна", — сказала Юлія.

За словами Романа, до повномасштабного вторгнення в ансамблі займалось 150 людей. Станом на 2 березня налічується 70 вихованців. У планах — готуватися до майбутніх турнірів, концертів, виступів.

Читайте також

Зниклі безвісти. Що необхідно знати миколаївцям, щоб не зашкодити пошуку рідних

Юридична та психологічна допомога на Миколаївщині: як працює координаційний штаб з питань зниклих безвісти

Російська армія обстріляла з реактивних систем залпового вогню Куцурубську громаду на Миколаївщині

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок