Оголосили номінанток четвертої премії Women in Arts. The Resistance

Оголосили номінанток четвертої премії Women in Arts. The Resistance

Оголосили номінанток четвертої премії Women in Arts. The Resistance
. Фото: mariakulikovska.net

Український інститут і ООН Жінки 1 березня оголосили номінанток на премію "Жінки в мистецтві. Опір" (Women in Arts. The Resistance). Переможниць визначать уже 7 березня.

Women in Arts — це незалежна премія, яка відзначає актуальні досягнення жінок у сферах мистецтва та культури. Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, навесні 2022 року її не вручали.

Цьогоріч премія пройде під гаслом "Вогонь запеклих не пече", охоплюватиме два попередні роки та враховуватиме діяльність, яка була націлена на наближення перемоги України.

Щороку статуетку для переможниць створює українська скульпторка Марія Куліковська. Кисті жіночих рук, які переплітаються та символізують підтримку, захист, а також жіночу (спів)працю.

Список номінанток 2023 року:

Під час церемонії також пройде премʼєра жіночого маніфесту: це пісня "Ти є велика сила". Композицію спільно записали Roxolana, Марина Круть, Саша Кольцова ("Крихітка"), Олена Карась ("Тонка"), а також інші номінантки цьогорічної премії Women in Arts. The Resistance.

Це четверта номінація премії Women in Arts, яку в 2019 році започаткували Український інститут та ООН Жінки в межах руху солідарності за гендерну рівність HeForShe.

У 2021 році премію Women in Arts отримали режисерка Ірина Цілик, письменниця Софія Андрухович, диригентка Оксана Линів, громадська діячка Юлія Федів, художниця Аліна Клейтман, режисерка Тамара Трунова, літературознавиця і арткритикиня Віра Балдинюк та військова журналістка Валерія Бурлакова.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок