Джамала зібрала 90 мільйонів доларів для України

Джамала зібрала 90 мільйонів доларів для України

Оновлено
Джамала зібрала 90 мільйонів доларів для України
. jamalajaaa/Instagram

Світ обʼєднується, щоб допомогти Україні. Свій внесок у захист мирних людей та протидію російським окупантам роблять не тільки уряди з військовою підтримкою, а й громадяни та благодійні фонди. Так, українська співачка Джамала є четвертою у рейтингу за надходженнями від цільових фондів та приватних осіб, про це повідомляє Forbs.

Найбільша кількість коштів надійшла на рахунок НБУ, створений для підтримки ЗСУ, — 511 мільйонів доларів. На другому місці розмістилася компанія Epic Games, яка змогла зібрати 144 мільйони доларів у грі Fortnite. 114 мільйонів доларів було зібрано фондом "Повернись живим" для допомоги українській армії. Джамала ж зібрала 90 мільйонів доларів.

  • Оновлено: У редакції Forbes уточнили, що 90 мільйонів доларів для України зібрали концерти за участі Джамали, а левову частку цієї суми — німецька телегрупа ARD у ході багатоденного телемарафону.
Джамала зібрала 90 мільйонів доларів для України
Оновлена графіка видання Forbes.

Співачка разом з дітьми виїхала за кордон ще наприкінці лютого, відразу після початку повномасштабного вторгнення Росії. І вирушила в тур Європою, де чи не щодня виступає на підтримку країни та збирає кошти завдяки благодійним ініціативам. Вона виступала в Іспанії, Литві, Польщі, Німеччині, Румунії, Великій Британії та в інших країнах з першими зірками світової сцени.

"Зараз кожен використовує свій ресурс, щоб допомогти. Я вважаю своїм обов'язком розповідати про злочини Росії мільйонам людей по всьому світу та закликаю допомагати нам. Тільки завдяки європейським друзям нам вже вдалося зібрати мільйони", – поділилась сама Джамала у своєму Instagram.

"У моєму випадку це заслуга величезної кількості людей. Я вдячна всім, хто організовує події, збирає та перенаправляє кошти, купує квитки, донатить. Вдячна, що можу робити те, що люблю найбільше в житті та одночасно допомагати Україні. Зібрані кошти надходять в різні українські та міжнародні фонди — UNICEF, ARD та інші. Організації, своєю чергою, й перераховують їх на потреби українців. Ці люди, компанії та організації в списку Forbes — справжній приклад людяності. Але за ними стоїте ви, мільйони українців та громадян світу. Кожний з вас — герой", — додала вона в іншому пості.

Джамала зібрала 90 мільйонів євро для України
Джамала вирушила в благодійний тур Європою. jamalajaaa/Instagram

Представництво президента України в АР Крим у Facebook подякувало співачці та наголосило, що пишаються усіма кримчанами, які допомагають Україні: "Представництво пишається кримчанами, які продовжують всіляко допомагати Україні. Ми безмежно вдячні Джамалі за її внесок у наближення перемоги та відновлення територіальної цілісності нашої держави, завдяки силі її таланту і голосу, витримці та міцності характеру українці зможуть отримати необхідне для боротьби з ворогом і відновлення нашої країни. Дякуємо, Джа!"

Джамала — українська співачка кримськотатарського походження,  народна артистка України, переможниця музичних конкурсів "Нова хвиля 2009" та "Євробачення 2016". Виконує пісні в стилях джаз, соул, фанк, фолк, госпел, поп та електро, бере участь в оперних постановках і шоу.

Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок