Безкоштовні консультації психологів. Де отримати допомогу миколаївцям

Безкоштовні консультації психологів. Де отримати допомогу миколаївцям

Безкоштовні консультації психологів. Де отримати допомогу миколаївцям
. Фото: SHVETS production/pexels.com

У Миколаївській області отримати безкоштовну психологічну допомогу можна в центрах соціальних служб та центрах надання соціальних послуг. Працюють 20 психологів, які надають психологічну підтримку людям, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, внутрішньо переміщеним особам.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної військової адміністрації Оксана Єльчієва.

За словами Єльчієвої, психологічна допомога надається у вигляді індивідуальних консультацій (онлайн, офлайн та телефонне консультування), психокорекційних занять та психотерапії. Крім того, відбуваються психологічні тренінги для людей щодо стабілізації їхнього психічного стану.

Часто люди відчувають пригніченість, підвищену тривожність, роздратованість, панічні атаки, безсоння, не можуть контролювати свої емоції. Не можуть впоратися зі страхом, розвиваються фобії. Це люди, які чули вибухи, бачили наслідки, постраждали від них, — говорить психологиня Тетяна Іванова.

У грудні 2021 року на території Миколаївської області розпочато реалізацію проєкту "Програма ЄС Міцні регіони — Спеціальна програма підтримки України".

"Завдяки проєкту, на базі закладів соціальної сфери Баштанської міської, Доманівської, Веселинівської, Березанської та Казанківської селищних територіальних громад створено Центри психолого-соціальної підтримки, де працюють психологи", — розповіла Оксана Єльчієва.

Також на території Миколаївської області психологічну підтримку надає Миколаївський офіс Громадської організації "10 квітня" (телефон — 0 800 332 858).

Читайте також: Де українці можуть отримати безоплатну психологічну допомогу: список організацій

За словами психологині Тетяни Іванової, жителі Миколаївщини можуть звертатися до організацій у форматі "гарячих ліній":

  • Міжнародна гуманітарна організація "People in need" — тел. 0 800 210 174.
  • Асоціація професійного розвитку психологів та психотерапевтів в Україні — тел. 096 260 15 75 (з 10:00 до 18:00).
  • Товариство Червоного Хреста України "Давай поговоримо" — тел. 0 800 331 800
  • Миколаївський центр психічного здоров’я — тел. 0512 538 180.
  • Асоціація професійного розвитку психологів та психотерапевтів в Україні — 073 420 30 03 (з 10:00 до 21:00).
  • Миколаївський міський центр соціальних служб — 0 800 211 444.
Читайте також: Як розповідати дітям про війну і вберегти їх від психологічних травм. Поради психологині

"Люди звертаються на безкоштовні лінії, попит є. Зараз знизилися доходи або відсутні взагалі. Але це ж не скасовує проблеми з емоційною сферою, люди шукають варіанти, де можна отримати таку допомогу", — говорить психологиня Тетяна Іванова.

Що відомо

  • За словами директорки департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної військової адміністрації Оксани Єльчієвої, протягом 2022 року психологічну дорогому отримала 10 781 людина з числа внутрішньо переміщених осіб, осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах через окупацію або ведення бойових дій.
  • У проєкті "Дія.Цифрова освіта" запустили серіал про підтримку психічного здоров’я дітей під час війни. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram

На початок