Легка атлетика: чемпіонат Європи у приміщенні
Легка атлетика: чемпіонат Європи у приміщенні
"Маю хороші кондиції". Ярослава Магучіх - про підготовку до Євро в приміщенні та подальші плани на сезон

"Маю хороші кондиції". Ярослава Магучіх - про підготовку до Євро в приміщенні та подальші плани на сезон

Ексклюзивно
"Маю хороші кондиції". Ярослава Магучіх - про підготовку до Євро в приміщенні та подальші плани на сезон
. Banskobystrická latka

Українка відстоюватиме звання чемпіонки Європи в Стамбулі.

Українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх є чинною чемпіонкою Європи з легкої атлетики в приміщенні. У 2021 році в польському Торуні вона вперше здобула медаль цього рівня з результатом у 2 метри.

Вперше в кар'єрі титул чемпіонки Європи Ярослава відстоюватиме в Стамбулі. З 2 до 5 березня турецьке місто прийматиме Євро з легкої атлетики в приміщенні, на якому виступить і 21-річна українка.

Читайте також: Україна виступить найменшим складом на Євро з легкої атлетики в приміщенні: заявка команди

До змагань у Туреччині Магучіх підходить з максимальними результатами в поточному сезоні: від початку року стрибунка виграла шість турнірів поспіль. Свій найкращий результат сезону - 2.02 метра - вона продемонструвала в лютому на змаганнях у французькому Меці.

Суспільне Спорт - ексклюзивний транслятор чемпіонату Європи-2023 в приміщенні. Дивіться трансляції Євро-2023 у приміщенні на сайті Суспільне Спорт.

Про підготовку до прийдешніх змагань у Стамбулі Ярослава розповіла в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт. Зокрема, легкоатлетка зазначила, що після чемпіонату Європи планує взяти тривалу паузу до травня.

"Підготовка до чемпіонату Європи в приміщенні у мене проходить в Бельгії. Тут є манеж маленький. Я маю умови для того, щоб стрибати. До Туреччини я прибуду 28 лютого ввечері. 1 березня матиму розминку там, а вже 2 березня у нас кваліфікація".

"Формою я задоволена, маю хороші кондиції. Але є ще одне стрибкове тренування перед виїздом, на якому я хочу ще попрацювати над технікою та своєю дугою. Взагалі, завжди є над чим працювати й куди рости, тому кожне тренування ти відпрацьовуєш, вже потім виходиш на старт - і твій мозок пам’ятає ці рухи".

"Після Євро в Стамбулі, для мене буде зимовий сезон завершено. Я вже буду готуватися до літнього. І після першості континенту наступний старт у мене буде 13 травня. Цю частину підготовки ми проведемо в Іспанії".

ЧЄ-2023 з легкої атлетики в приміщенні: що відомо

  • Перший з 2021 року розіграш континентальної першості відбудеться 2-5 березня в турецькому Стамбулі, що вперше прийматиме цей турнір.
  • Кваліфікація жіночого турніру зі стрибків висоту на Євро відбудеться 2 березня. Натомість медалі учасниці змагань розігруватимуть 5-го числа.
  • Україну в Стамбулі представлятимуть три стрибунки у висоту. Окрім Магучіх, до заявки ввійшли Юлія Левченко та Катерина Табашник. Ірина Геращенко поїде на Євро у ролі запасної.
  • Читайте також: Ярослава Магучіх встановила новий найкращий результат сезону у світі та виграла п'ятий старт у 2023 році.
На початок