В Росії по радіо масово оголосили повітряну тривогу, МНС говорить про хакерську атаку

В Росії по радіо масово оголосили повітряну тривогу, МНС говорить про хакерську атаку

Повітряна тривога
. Фото: УНІАН

У деяких містах Росії зранку 22 лютого по радіо пролунав сигнал повітряної тривоги. Зокрема, це сталося в Казані, Бєлгороді, Воронежі та Уфі. Про це повідомляють місцеві жителі в соцмережах, а також низка телеграм-каналів.

Сигнал тривоги пролунав, зокрема, в ефірі радіостанцій Relax FM, "Авторадіо", "Юмор FM", Comedy radio, пишуть Baza і "Осторожно, новости".

"Увага, оголошується повітряна тривога. Усім негайно прослідувати в укриття. Увага, увага, загроза ракетного удару", — йдеться на відео очевидців.

В МНС заявили про хакерську атаку

В МНС заявили, що сигнал тривоги, який чули жителі деяких регіонів, став наслідком хакерської атаки на сервери комерційних радіостанцій. У відомстві назвали повідомлення про ракетний удар фейком, пишуть "РИА Новости".

Влада Бєлгородської області заявила, що мовлення однієї з радіостанцій зламали — "імовірно, з української сторони".

"Мета — посіяти паніку серед мирних бєлгородців. Зберігайте спокій і довіряйте тільки достовірним джерелам", — йдетьтся у повідомленні.

Влада Воронезької області також спростувала факт тривоги і повідомила, що стався злам, пишуть "РИА новости". При цьому звинуватили "київський режим".

"Це повідомлення є провокацією посібників київського режиму і не відповідає дійсності. Обстановка в регіоні — контрольована і без пригод. Переконливо просимо воронежців зберігати спокій і не піддаватися паніці", — заявили в уряді Воронезької області.

Читайте також

Італія передасть ППО, РФ призупиняє участь у договорі про озброєння. 364 день війни. Онлайн

На початок