Ангеліна Калініна у 3-годинному матчі вибила тенісистку з Росії на старті турніру WTA1000 у Дубаї

Ангеліна Калініна у 3-годинному матчі вибила тенісистку з Росії на старті турніру WTA1000 у Дубаї

Ангеліна Калініна у 3-годинному матчі вибила тенісистку з Росії на старті турніру WTA1000 у Дубаї
. Open BLS de Limoges

У наступному раунді - українська дуель з Даяною Ястремською.

Перша ракетка України Ангеліна Калініна подолала стартовий раунд турніру WTA1000 в Дубаї. У цьому матчі Калініна в двох сетах здолала росіянку Вєроніку Кудєрметову, яка виступає у нейтральному статусі.

Кудєрметова - одинадцята ракетка світу та 10-а сіяна на турнірі. Між українкою та росіянкою це була друга гра у кар'єрі, перша з початку повномасштабного вторгнення Росії. Уперше Ангеліна та Вєроніка зустрічалися в листопаді 2021 року - на турнірі в Лінці перемогла росіянка (2:1).

Матч між Калініної та Кудєрметовою став першим між українкою та росіянкою у жіночому тенісі після заяв президента НОК України, міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта щодо неприпустимості таких зустрічей: "Я хотів задати це запитання їм: або ця федерація працює і бореться проти того, щоб вони не виступали, або ж скажіть публічно, що ви підтримуєте агресію".

Читайте більше: "Треба буде прийняти складне рішення". Вадим Гутцайт - про план НОК проти повернення атлетів РФ і ймовірний бойкот Ігор

Також днем раніше на матч проти росіянина вийшов перша ракетка України серед чоловіків, Олексій Крутих.

Читайте більше: Перша ракетка України Крутих переміг тенісиста з Росії і вперше в кар'єрі зіграє в основній сітці турніру ATP

Матч між Калініною та Кудєрметовою розпочався з брейку від атлетки у нейтральному статусі, але потім українці вдалося виграти шість з семи наступних геймів - 6:3 у першому сеті.

У другій партії ситуація фактично повторилася: Кудєрметова повела з рахунком 2:0, після чого програла п'ять геймів поспіль. Калініна вийшла подавати на матч за рахунку 5:2, однак не змогла цього зробити. І з другої спроби теж. Зрештою, українка програла п'ять геймів поспіль - 5:7 і третій сет.

Вирішальний третій сет пройшов під обмін брейками: Калініна двічі виходила уперед за рахунок цього, однак у наступному ж геймі не змогла захистити свою подачу.

І все ж Калініна здобула перемогу у матчі, що тривав три години. За рахунку 5:5 вона взяла два поспіль гейми та обіграла росіянку.

WTA1000. Дубай, перше коло

Вєроніка Кудєрметова (10) - Ангеліна Калініна (Україна) 1:2 (3:6, 7:5, 5:7)

Калініна - третя українка, що подолала перше коло турніру у Дубаї, раніше це вдалося Даяні Ястремській та Марті Костюк. А у другому колі відбудеться "українська дуель": Калініна зіграє проти Ястремської.

Матчі українок на старті турніру WTA 1000 в Дубаї

Перше коло

  • Даяна Ястремська (Україна, Q) - Аліза Корне (Франція) 2:0 (6:2, 6:3)
  • Іпек Оз (Туреччина, WC) - Марта Костюк (Україна, WC) 1:2 (6:4, 4:6, 2:6)
  • Вєроніка Кудермєтова (10) - Ангеліна Калініна (Україна) 1:2 (3:6, 7:5, 5:7)
  • Катаріна Завацька (Україна, Q) - Єлєна Остапенко (Латвія, 13)

Друге коло

  • Даяна Ястремська (Україна, Q) - Ангеліна Калініна (Україна)
  • Марта Костюк (Україна, WC) - Белінда Бенчич (Швейцарія, 8)
  • Катаріна Завацька (Україна, Q)/Єлєна Остапенко (Латвія, 13) - Лінда Фругвіртова (Чехія, WC)
На початок