Скандал з "Укртелекомом": у Києві людей не пускають до офісу, в Луцьку довелося викликати поліцію

Скандал з "Укртелекомом": у Києві людей не пускають до офісу, в Луцьку довелося викликати поліцію

Ексклюзивно
Скандал з "Укртелекомом": у Києві людей не пускають до офісу, в Луцьку довелося викликати поліцію
.

Абоненти "Укртелекому" почали скаржитися на те, що не можуть розірвати з компанією договори на обслуговування. У Києві співробітники компанії зачинились у будівлі сервісного центру та без пояснення причин не хочуть впускати всередину клієнтів. Напередодні схожа ситуація сталася в Луцьку.

Як стало відомо Суспільному від одного з клієнтів "Укртелекому", протягом останнього часу в нього перестали працювати послуги інтернету та телефонного зв'язку, які надає столична філія компанії. Через це він зателефонував на гарячу лінію "Укртелекому", де оператор направив його у центр обслуговування, що розташований у Києві на Оболоні за адресою проспект маршала Малиновського, 19-А.

Приїхавши, він виявив, що центр обслуговування зачинений, а біля будівлі зібралися абоненти з такою ж проблемою. Сервіси компанії у користувачів не працюють понад місяць, але рахунки за їх оплату надходять, тоді як розірвати договори з компанією клієнти не мають змоги.

За словами співрозмовника Суспільного, на дверях сервісного центру "Укртелекому" висить табличка з оголошенням про те, що компанія "тимчасово не приймає клієнтів" через карантин, проте всередині перебувають співробітники без масок.

На дверях сервісного центру "Укртелекому" розміщено об'яву про те, що він не працює через карантин
На дверях сервісного центру "Укртелекому" розміщено об'яву про те, що він не працює через карантин.

Всередині офісу перебувають працівники компанії, які попри оголошений карантин не носять масок
Всередині офісу перебувають працівники компанії, які попри оголошений карантин не носять масок.

У відповідь на спроби абонентів потрапити всередину будівлі для отримання пояснень, співробітники викликали приватну охорону, аби вона вивела людей з бізнес-центру, де розташований офіс Укртелекому.

Обурені клієнти викликали на місце події поліцію, яка зареєструвала колективну заяву з приводу шахрайства та поїхала.

Напередодні зі схожої проблемою зіткнулися абоненти "Укртелекому" у Луцьку, де працівники філії відмовлялися приймати заяви на розірвання договорів та погодилися зробити це лише після втручання поліції.

У відповідь на оприлюднений сюжет Суспільного пресслужба компанії надіслала лист, у якому запевнила, що продовжує обслуговувати абонентів, а твердження про те, що у клієнтів відмовляються приймати заяви на відмову від послуг, є безпідставними.

"Укртелеком продовжує свою безперервну діяльність в умовах карантину, обслуговуючи тисячі абонентів, які звертаються до компанії за різними каналами комунікації щодня – завітавши до відкритого Центра обслуговування абонентів, подзвонивши до контакт-центру, заповнивши форму зворотного зв’язку на сайті компанії в розділі "Допомога" або написавши у приватні повідомлення на сторінці Укртелеком у соціальної мережі Facebook", — повідомили у пресслужбі компанії.

Суспільне відправило запит до "Укртелекому" з проханням пояснити ситуацією з відмовою прийняти в абонентів заяви на розірвання договорів у Києві.

Що відомо

  • 2 червня Суспільне повідомляло, що до Волинської філії ПАТ "Укртелекому" прийшли абоненти із заявами на розірвання договорів, проте працівники відмовилися прийняти людей.
  • Під час бесіди кореспондентів Суспільного з клієнтами компанії до них вийшла охоронниця філії. Жінка намагалася силою завадити зйомці та спілкуванню з абонентами.
  • Зрештою на місце події люди викликали поліцію. За кілька хвилин до абонентів вийшла жінка, яка прийняла заяви на відмову від послуг. Працівниця "Укртелекому" журналістам не представилася.
  • ПАТ "Укртелеком" — українська приватна телекомунікаційна компанія, найбільший у країні оператор фіксованого зв'язку. З 24 лютого 2014 року керівником компанії є Курмаз Юрій Павлович. Кінцевий бенефіціарний власник "Укртелекому" — Рінат Ахметов.
На початок