Колишньому керівнику Кіровоградської єпархії УПЦ Іоасафу продовжили запобіжний захід

Колишньому керівнику Кіровоградської єпархії УПЦ Іоасафу продовжили запобіжний захід

Колишньому керівнику Кіровоградської єпархії УПЦ Іоасафу продовжили запобіжний захід
. Суспільне Кропивницький

Колишньому керівнику Кіровоградської єпархії Української православної церкви Іоасафу продовжили запобіжний захід – домашній арешт на місяць з 22:00 до 6:00. Про підозру СБУ йому повідомила у листопаді. Підозрюють у підривній діяльності проти України.

Прокурор Сергій Ожог просив суд продовжити підозрюваному термін запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту. Назвав ризики, якщо запобіжний захід не оберуть.

"Петро Іванович Губень може незаконно впливати на свідків, спеціалістів, що вже допитані в рамках кримінального провадження. Може перешкоджати кримінальному провадженню, а саме укривати від слідства дійсні обставини вчинення правопорушення".

Захисник Сергій Галушко просив суд не тримати його підзахисного під домашнім арештом. Сказав, 30 листопада 2022 року Петро Губень перебуваючи на лікуванні в стаціонарі отримав повідомлення про підозру. "Не уникаючи та не переховуючись від досудового розслідування. Ніяких перешкоджань з його боку не було. Тому твердження про те, що мій підзахисний може ухилятись від суду, є безпідставними та необґрунтованими".

Заслухавши сторони, суддя Леонід Плохотніченко зачитав ухвалу суду: "Запобіжний захід – домашній арешт з 30 січня до 28 лютого. Заборонити залишати житло в період часу з 22 до 6 години наступного дня. Прибувати за вимогою до слідчого чи прокурора, не відлучатись з Кіровоградської області без дозволу слідчого чи прокурора".

Рішення суду підозрюваний прокоментувати не захотів.

Прокурор сказав, екскерівника Кіровоградської єпархії Української православної церкви Іоасафа підозрюють за статтею "Вчинення умисних дій, спрямованих на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями". Максимальний термін покарання – три роки позбавлення волі.

За словами прокурора, досудове слідство у справі планують завершити за місяць.

Що відомо

  • Екскерівнику Кіровоградської єпархії УПЦ обрали запобіжний захід — домашній арешт.
  • Екскерівника Кіровоградської єпархії УПЦ підозрюють у підривній діяльності проти України.
  • У кропивницькому монастирі знайшли прокремлівську літературу та російську символіку — СБУ.
  • Наприкінці жовтня Служба безпеки України провела обшуки у керівництва Української православної церкви Московського патріархату у Кіровоградській області.
  • 23 листопада стало відомо, що Синод Української православної церкви звільнив митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа від керування Кіровоградською єпархією.

Читайте також

  • "Виправдовувала збройну агресію РФ, намалювала на лобі Z". На Кіровоградщині винесли вирок жительці Миколаївщини
  • У Кропивницькому судили чоловіка, який виправдовував агресію Росії проти України
  • Кропивницький суд зобов'язав колаборанта з Харкова вивчити Гімн України, вірш та прочитати дві книжки
  • З початку вторгнення Росії на Кіровоградщині затримали 20 російських агітаторів
Повідомляйте про події з життя вашого міста чи селища у Кіровоградській області https://u.to/HNf5HA
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок