Синод УПЦ змінив керуючого Кіровоградською єпархією

Синод УПЦ змінив керуючого Кіровоградською єпархією

Синод УПЦ змінив керуючого Кіровоградською єпархією
. Суспільне Кропивницький

Синод Української православної церкви звільнив митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа від керування Кіровоградською єпархією. Про це йдеться в повідомленні на офіційному каналі УПЦ в Телеграмі. Обласною єпархією керуватиме архієпископ Васильківський Миколай.

Зміна у керівництві відбулась у відповідь на рапорт про погіршення стану здоров’я Іоасафа, написали в повідомленні.

"Митрополит Іоасаф надалі буде нести послух вікарія Київської Митрополії".

Крім Кіровоградської, зміни відбулись в п'яти єпархіях.

Прессекретар Кіровоградської єпархії протодиякон Іоан Ганчин розповів Суспільному, що йому невідомо про зміни в керівництві єпархії.

Що відомо

27 травня Собор Української православної церкви (УПЦ Московського патріархату) заявив про "повну самостійність і незалежність" від Російської православної церкви. На зібранні був присутній прес-секретар Кіровоградської єпархії протодиякон Іоан Ганчин. Що означає це рішення для релігійних громад Кіровоградської єпархії – він розповів Суспільному.

31 жовтня речниця Служби безпеки в Україні в регіоні Юлія Ткач повідомила про проведення обшуків у керівництва Української православної церкви Московського патріархату у Кіровоградській області. За даними спецслужби, представники цієї громади причетні до поширення ідей, що посягають на територіальну цілісність України та розпалювання релігійної ворожнечі.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок