Видання The New Yorker опублікувало документальний фільм про війну режисерки Надії Парфан

Видання The New Yorker опублікувало документальний фільм про війну режисерки Надії Парфан

Видання The New Yorker опублікувало документальний фільм про війну режисерки Надії Парфан
. Facebook Nadia Parfan

25 січня видання The New Yorker опублікувало документальний короткометражний фільм "Я не хотіла знімати воєнний фільм" української режисерки Надії Парфан.

"Надія Парфан була за кордоном, коли почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну. У цьому особистому фільмі-есе вона документує своє болісне повернення додому", – ідеться в описі стрічки.

"Вся моя сім'я, друзі та колеги були в Україні. Я була далеко і не могла допомогти. (…) Я почувалася винною, самотньою і безмежно безпорадною. Єдине, що залишалося, — це новини з дому", – говорить сама Надія у стрічці.

Надія Парфан – українська режисерка, співзасновниця Міжнародного фестивалю кіно та урбаністики "86" у Славутичі, онлайн-кінотеатру Takflix та компанії-дистриб'ютора документального кіно 86Prokat.

У липні 2019-го на Одеському міжнародному кінофестивалі відбулася прем'єра першого повнометражного документального фільму Парфан "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго".

Також зняла фільми "Жінки, що грають в ігри", "Reve ta Stohne" on tour", "Я не хотіла робити фільм про війну".

Надія Парфан: "Наша культура давно готова, щоб замістити радянське і російське"

Стрічку "Це побачення" української режисерки Надії Парфан відібрали до міжнародного короткометражного конкурсу 73-го Берлінського кінофестивалю.

Це історія про столицю країни, в якій триває повномасштабна війна, але не припиняється життя у всіх його проявах.

Всього до конкурсної програми Berlinale Shorts 2023 увійшло 20 короткометражних фільмів. Лауреати стануть відомі під час офіційної церемонії народження 25 лютого.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube.

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок