"Один з найкращих моментів у моїй спортивній кар'єрі". Олександра Меркушина – про перше "золото" України на ЄЮОФ-2023

"Один з найкращих моментів у моїй спортивній кар'єрі". Олександра Меркушина – про перше "золото" України на ЄЮОФ-2023

Ексклюзивно
"Один з найкращих моментів у моїй спортивній кар'єрі". Олександра Меркушина – про перше "золото" України на ЄЮОФ-2023
. EYOF Friuli Venezia Giulia 2023

Ексклюзивний коментар переможниці ЄЮОФ у біатлонному спринті для Суспільне Спорт.

Українська біатлоністка Олександра Меркушина принесла збірній першу золоту медаль на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі-2023 із зимових видів спорту, що триває в італійському регіоні Фріулі-Венеція-Джулія. Спортсменка перемогла у спринті, який відкрив біатлонну програму на цих змаганнях.

Емоціями від перемоги та враженнями від першого виступу на турнірі Меркушина поділилася в коментарі Суспільне Спорт.

Читайте також: Олександра Меркушина виграла спринт на ЄЮОФ-2023. Це перше "золото" України на турнірі

Що сказала Олександра Меркушина

  • Про старт на ЄЮОФ у порівнянні з Кубком світу

"Легше точно не було, значно важче. Я дуже нервувалася перед гонкою, насправді сильно. Виходила на старт переповненою стресу та емоцій. Під час гонки вони відпустили, але все одно було важко".

  • Про рівень конкуренції на змаганнях

"Суперниці? Прізвища були мені не знайомі. Хоча вболівальники надсилали мені [повідомлення], що були дівчата, які зі мною змагалися в Словенії, Італії".

  • Про умови гонки

"Були складні погодні умови, часом ішов дощ, часом – сніг. Траса була важка, бо сніг був мокрий. Фізично було важко пройти цю гонку, але я розуміла, що це наслідок погоди, і всім важко. Я терпіла".

  • Про загальні враження від сезону

"Насправді цей рік розпочався в біатлоні дуже добре. Сподіваюся тримати цю планку. Хоча страшно, що десь там має бути невдалий момент. Є такий страх, що буде невдача. Гарна гонка, і знову гарна гонка, і знову – десь очікуєш "підвоху": що має бути щось погане. Такий внутрішній стан. Але виходжу на гонку та намагаюся не думати про це й просто бігти, виконувати свою роботу".

"Тому для мене дуже велике здивування: минулий рік розпочався дуже погано, у мене було одразу дві травми та хвороба, і початок цього – зовсім інакша картинка. Це дивовижно".
  • Про "золото" у спринті

"Медаль? Мабуть, це один з найкращих моментів у моїй спортивній кар'єрі. Радію цьому та сподіваюся, що підійматимуся [в результатах] на високому рівні частіше, бо мені подобається там. Тут, звісно, також, тому сподіваюся, мене будуть більш серйозно сприймати на вищому рівні".

Що відомо

  • Олександра Меркушина – 18-річна українська біатлоністка. У сезоні 2022/23 вона дебютувала на рівні Кубка світу та взяла участь у двох гонках. Її найкращий результат – 44-те місце у спринті в Антгольці.
Читайте також: "Ледь не пищала від радості". 18-річна Олександра Меркушина - про найкращий результат у кар'єрі на Кубку світу
  • Наразі Україна посідає 13-те місце в медальному заліку ЄЮОФ-2023. Окрім Меркушиної, нагороду також здобула Наталія Казюк ("бронза" у фристайлі, біг-ейр).
  • У межах ЄЮОФ розіграють іще три комплекти нагород: у коротких індивідуальних гонках серед чоловіків і жінок (26 січня) та в змішаній естафеті (28 січня).
На початок