Пенсійні виплати на Миколаївщині: що змінилося у 2023 році

Пенсійні виплати на Миколаївщині: що змінилося у 2023 році

Пенсійний фонд України у 2023 році продовжує збільшення нижнього порогу необхідного страхового стажу для отримання права на призначення пенсії за віком. Щоб отримувати виплати з 60-ти років, стаж має складати не менше 30-ти років.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла начальниця Головного управління ПФУ в Миколаївській області Олена Сичугова.

Зі слів Олени Сичугової, у 2023 році при досягненні 60-річного віку право на отримання пенсії мають люди, у яких страховий стаж складає не менше 30-ти років. Ті, хто не має необхідного страхового стажу у 60 років, мають право на пенсійне забезпечення, якщо їм у 2023 році виповнилося 63 роки і їхній страховий стаж складає від 20-ти до 30-ти років.

"Якщо ж стаж менше 20-ти років, право на отримання пенсії мають ті, кому в 2023 році виповнюється 65 років", — розповіла Олена Сичугова.

За словами очільниці управління, станом на 14 січня в Миколаївській області пенсійні виплати отримують 278 тисяч осіб, у тому числі й з деокупованих населених пунктах.

"У листопаді 2022 року ми отримали технічну можливість доставляти пенсії у Снігурівку і найближчі населені пункти. У грудні почали доставляти в населені пункти Горохівської громади Баштанського району і в січні з’явилася можливість доставки та виплати пенсій ще у 31-му деокупованому населеному пункті Миколаївщини", — розповіла Олена Сичугова.

Читайте також

Погодинні, планові, екстрені та аварійні: коли та навіщо застосовують відключення електроенергії на Миколаївщині

Спірна послуга. На Миколаївщині люди отримують платіжки за транспортування газу

У Миколаєві готуються до можливої ожеледі на дорогах

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок