Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Це конкуренція, так і має бути". Денис Насико дебютував в естафеті на Кубку світу: що сказав біатлоніст про виступ

"Це конкуренція, так і має бути". Денис Насико дебютував в естафеті на Кубку світу: що сказав біатлоніст про виступ

Ексклюзивно
"Це конкуренція, так і має бути". Денис Насико дебютував в естафеті на Кубку світу: що сказав біатлоніст про виступ
. Денис Насико. Фото: IBU

Ексклюзивний коментар Дениса Насика для Суспільне Спорт.

Збірна України з біатлону показала найкращий результат сезону в чоловічій естафеті. На етапі в Рупольдингу українські біатлоністи фінішували шостими.

Читайте також: Україна показала найкращий результат сезону Кубка світу з біатлону в чоловічій естафеті: результати гонки в Рупольдингу

Україна виступила в чоловічій естафеті майже оптимальним складом, крім Дмитра Підручного, який вже розпочав тренування та готується до повернення. Його замінив Денис Насико, якого взяли у склад на етап у Рупольдинг і для якого ця чоловіча естафета стала дебютною на рівні Кубка світу.

Дебют для Насика вийшов успішним: український біатлоніст втримав команду на 12-му місці після передачі естафети від Артема Прими і під час зміни на Богдана Цимбала. Причому на перших двох колах Насико взагалі входив до топ-5 найкращих біатлоністів, втративши темп лише на останньому.

Результати Дениса Насика в чоловічій естафеті

  • перше коло: третє місце - 5:18.5 (+3.6 секунд від лідера) - 11-е місце України після першої стрільби
  • друге коло: п'яте місце - 5:18.7 (+6.4 секунд) - дев'яте місце України після другої стрільби
  • третє коло: 18-е місце - 5:31.5 (+28.4 секунд) - 12-е місце України на передачі естафети

Що сказав Денис Насико про свій дебют за Україну в естафеті?

В ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт 27-річний біатлоніст відзначив, що задоволений підсумковим результатом. І погодився з тим, що на виступ вплинув результат в індивідуальній гонці: Насико став найкращим серед українців та оновив особистий рекорд на рівні Кубка світу.

Читайте також: Чотири українці ввійшли до залікової зони індивідуальної гонки Кубка світу в Рупольдингу, у двох - особисті рекорди
  • Про виступ в естафеті

"Одразу, як тільки отримав естафету, почав боротися, з перших метрів дистанції. Була досить непогана група, тож я з ними і тримався, працював до фінішу, останніх метрів. Два кола йшов з Тарьєєм Бьо, були хлопці з інших країн, з ними працював.

Чи вплинув успішний результат в індивідуальній гонці на виступ в естафеті? Гадаю, що так. Трохи там і там, і впевненість приходила. Ось і результат. Стрільба? Комфортно, працював у своєму ритмі. Лежачи габарит не закрив та й на "стійці" був робочий промах, але дістав патрон і закрив".

  • Як оцінює шосте місце збірної України в естафеті

"Звісно, що ми всі раді цьому результату, що так спрацювали. Кожен відпрацював на повну і ось маємо такий результат.

Шосте місце - максимум для збірної України? Гадаю, що ми можемо й краще, адже хлопці зараз після хвороби, кожен може додати і будемо ще більше. Адже естафета - це така гонка, де загадувати не можна: лідери провалюються, команди з не топ можуть заїхати [вище]. Тому естафета для мене - завжди найцікавіша гонка".

  • Про слова тренера перед стартом

"[Тренер] просив максимальної концентрації, щоб кожен робив все, що може. Після гонки привітали один одного, як такого розбору ще не було. Таке: у когось тренування, хтось ще заминався, про одне та інше, хто додому поїхав. Думаю, може ще ввечері поговоримо з тренерами. Загалом тренер всіх привітав".

Читайте також: "Шосте місце для нас – як перемога". Санітра – про найкращу естафету сезону Кубка світу для чоловічої збірної України
  • Про плани поборотися за потрапляння до складу на етап в Антгольці та на ЧС

"Першочергово треба боротися, це нормальне явище. Тренер ще на початку сезону говорив, що буде якась ротація, будемо мінятися. Це конкуренція, так і має бути. І це не лише в нашій команді: коли я біг в Осрблі на Кубку IBU, там був і Наврат, і француз Перро. І вони зараз також тут, тож і там відбуваються зміни. Це все-таки життя, хтось зараз сильніший, хтось пізніше себе проявить. Всі ми люди, є підйоми, є спади.

Чи є мета потрапити на чемпіонат світу? Та звісно, для цього й виступаємо - щоб виступати на найбільших змаганнях. Завжди хочеться ставити перед собою найвищу ціль, а ще чудово, коли ти її виконуєш".

Хто такий Денис Насико

  • 27-річний український біатлоніст, що представляє Сумську область.
  • Насико дебютував за збірну України на рівні Кубка світу у сезоні 2021/22. З того разу він виступив у п'яти гонках (найкращий результат - 26-е місце в Рупольдингу).
  • Крім виступів на етапах Кубка світу, Насико мав чотири фініші у топ-30 на Кубку IBU у сезоні 2022/23 - 23-і місця в Ріднау (спринт, гонка переслідування та масстарт), а також 29-е місце у спринті на етапі в Осрблі.
На початок