Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Збірна України з біатлону назвала склад на п'ятий етап Кубка світу в Рупольдингу: у заявці одна дебютантка

Збірна України з біатлону назвала склад на п'ятий етап Кубка світу в Рупольдингу: у заявці одна дебютантка

Ексклюзивно
Збірна України з біатлону назвала склад на п'ятий етап Кубка світу в Рупольдингу: у заявці одна дебютантка
. Dmytro Yevenko / biathlon.com.ua

Любов Кип'яченкова матиме потенційний шанс дебютувати на Кубку світу.

Збірна України з біатлону назвала склади чоловічої та жіночої команд на п'ятий етап Кубка світу, що відбудеться у німецькому Рупольдингу (11-15 січня). Склади ексклюзивно для Суспільне Спорт повідомили старші тренери команд - Юрай Санітра та Олександр Кравченко.

Читайте також: Розклад п'ятого етапу Кубка світу з біатлону: Рупольдинг (11-15 січня)

У порівнянні з попереднім етапом Кубка світу в Поклюці склади збірної України зазнали змін. У жіночому шанс дебютувати на рівні Кубка світу отримала 23-річна Любов Кип'яченкова, яка перед цим виступала лише на етапах Кубка IBU.

Натомість у чоловічій збірній старший тренер команди Юрай Санітра наповну використав квоту. До Рупольдингу відправилися одразу сім біатлоністів, однак лише п'ять з них отримають можливість вийти в індивідуальній гонці. Серед довикликаних біатлоністів Денис Насико, який розпочинав сезон в команді "А", але потім був відправлений на гонки Кубка IBU. Потрапили до складу на етап і Артем Прима та Антон Дудченко, які не виступали у Поклюці через проблеми зі здоров'ям.

Водночас Юрай Санітра після завершення етапу Кубка світу в Поклюці відзначав в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт, що Артем Прима та Антон Дудченко не стартуватимуть в індивідуальній гонці. І планував виставити обох біатлоністів на чоловічу естафету.

Читайте також: "Складна ситуація". Що сказав Юрай Санітра після етапу в Поклюці та кого з біатлоністів планує залучити на Рупольдинг

Склад збірної України на етап Кубка світу в Рупольдингу

  • Чоловіки: Артем Прима, Антон Дудченко, Богдан Цимбал, Артем Тищенко, Тарас Лесюк, Руслан Ткаленко, Денис Насико
  • Жінки: Юлія Джима, Олена Білосюк, Дар'я Блашко, Анастасія Меркушина, Анна Кривонос, Любов Кип'яченкова

П'ятий етап Кубка світу з біатлону відбудеться в Рупольдингу з 11 до 15 січня. Програма етапу включатиме індивідуальні гонки, естафети та масстарти.

Що відомо

  • У сезоні 2022/23 Любов Кип'яченкова дебютувала у гонках Кубка IBU. На останньому етапі в Брезно-Осрблі вона фінішувала 19-ю у суперспринті.
  • Денис Насико має лише один фініш у топ-60 на рівні Кубка світу з біатлону - 41-е місце саме в індивідуальній гонці на етапі в Естерсунді у 2021 році.
  • Після етапу в Поклюці жіноча збірна України піднялася на дві позиції у заліку Кубка націй і йде 12-ю. Натомість чоловіча збірна втратила одну позицію та вибула з топ-10.
Читайте також: Залік Кубка націй з біатлону: на яких позиціях Україна після чотирьох етапів Кубка світу
На початок