У Маріуполі окупанти змушують підприємців та бюджетників до весни отримати російський паспорт

У Маріуполі окупанти змушують підприємців та бюджетників до весни отримати російський паспорт

У Маріуполі окупанти змушують підприємців та бюджетників до весни отримати російський паспорт
. Тимчасово окупований Луганськ, 22 вересня 2022 рік. Фото: Associated Press

В окупованому Маріуполі з січня всі працівники бюджетної сфери, силових органів та окупаційної влади мають обов'язково отримати російський паспорт.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"З 1 січня обов'язковим стає отримання російських паспортів всім вчителям, медикам, поліціантам та працівників держвлади", — написав він.

Також за інформацією Андрющенка, з 1 березня підприємці, які не отримають російський паспорт, не зможуть працювати.

"З першого березня неможливо буде займатись підприємницькою діяльністю на території Маріуполя без російського паспорта. Також всі судді, адвокати, юристи повинні пройти акредитацію “ДНР” (зауважу, що не РФ) до 1 березня. При цьому такого “закону” немає, але усно про це попереджено", — додав Андрющенко.

Що відомо про видачу росіських паспортів на окупованих територіях Донеччини та Луганщини

  • В окупованій Горлівці російська окупаційна адміністрація скоротила термін видачі російських паспортів від 30 діб до десяти
  • У вересні 2022 року РФ організувала масову видачу паспортів жителям окупованих територій Донеччини та Луганщини напередодні виборів до російського парламенту.
  • Верховна Рада засудила проведення виборів до російської державної Думи на території окупованого Криму та Донбасу та підтримала звернення до міжнародної спільноти через це.
  • Окупаційна влада так званої "ДНР" заявила, що буде затримувати людей без "паспортів", а українські документи стануть приводом для прискіпливих перевірок.
  • Російські окупанти продовжують посилювати антиукраїнські настрої на окупованих територіях Донеччини та Луганщини та агітують молодь брати участь у парламентських виборах РФ.
  • Майже пів мільйона жителів тимчасово окупованих Донеччини та Луганщини отримали паспорти РФ.
  • Наприкінці 2019 року в РФ заявили, що російські паспорти отримали понад 100 тисяч жителів ОРДЛО.
  • Голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк заявив, що громадянам можуть дозволити мати два паспорти, але будуть обмеження щодо РФ.
  • На окупованому Донбасі посилюється тиск на громадян України, які не отримали паспорт РФ.
  • Окупаційна влада так званої "ДНР" обмежила виїзд дітей старше 14 років, які не мають паспорта громадянина України, Російської Федерації, закордонних паспортів цих країн чи "паспорта ДНР".
  • У Міністерстві закордонних справ України переконані, що російська паспортизація мешканців окупованих територій Донбасу є засобом поширення ідеології "русского міра" та елементом російських гібридних тактик проти сусідніх держав.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок