Олександра Меркушина та Віталій Мандзин - бронзові призери юніорської "Різдвяної гонки"-2022

Олександра Меркушина та Віталій Мандзин - бронзові призери юніорської "Різдвяної гонки"-2022

Ексклюзивно
Олександра Меркушина та Віталій Мандзин - бронзові призери юніорської "Різдвяної гонки"-2022
. Biathlon auf Schalke

Українці піднялися на п'єдестал шоугонки у Гельзенкірхені.

Українські біатлоністи Олександра Меркушина та Віталій Мандзин стали бронзовими призерами юніорської "Різдвяної гонки", яка проходить у німецькому Гельзенкірхені.

У "Різдвяній гонці"-2022 українську збірну мали представити чотири біатлоністи. 17-річна Меркушина та 19-річний Мандзин - у гонці юніорів, тоді як дорослу бігтимуть Юлія Джима та Антон Дудченко.

Читайте також: Дудченко замінить травмованого Підручного на "Різдвяній гонці"-2022: склад України та всі учасники

Першою у Гельзенкірхені відбулася "гонка талантів". У ній взяли участь біатлоністи, які за віком належать до юніорів - вони мали виступити у форматі змішаної естафети.

Для України юніорська "Різдвяна гонка" закінчилася подіумом. Меркушина та Мандзин показали третій результат, поступившись лише норвежцям Марен Баккен та Мартіну Ульдалю, а також чехам Терезі Воборніковій та Йонасу Маречеку.

Після гонки Віталій Мандзин дав ексклюзивний коментар Суспільне Спорт, у якому поділився емоціями від виступу та подіуму на шоугонці.

"Якщо чесно, то дуже приємно, що нам дали таку можливість виступити, показати себе на такому старті. Звісно, це шоугонка, це не є чемпіонат світу чи Олімпійські ігри, але дуже крутий досвід. Цікавий формат гонки, мені сподобався. Що сподобалося? Важко сказати. Така атмосфера, вболівальників дуже багато. Не так, як на біатлонних стадіонах, тут вони виключно на стадіоні, вся увага прикута до тебе, інших команд".

Мандзин також відзначив, що перед гонкою мав розрахунок поборотися за високі місця.

"Дистанція? Важкого нічого не було. Там немає куди бігти, коло маленьке, нічого складного не було. Чи розуміли, що можем поборотися за високі місця? Розраховували на це. За рахунок того, що коло маленьке, треба влучно стріляти і шанси на це були".

Що далі

  • Середа, 28 грудня, 19:15. Масстарт
  • Середа, 28 грудня, 20:30. Гонка переслідування
На початок