Одне перевищення швидкості за годину зафіксували приладом TruCam у Кропивницькому

Одне перевищення швидкості за годину зафіксували приладом TruCam у Кропивницькому

Одне перевищення швидкості за годину зафіксували приладом TruCam у Кропивницькому
. Суспільне Львів

Одне перевищення швидкості за годину зафіксували патрульні приладом TruCam у Кропивницькому.

Всього у місті визначили чотири ділянки на дорогах, де вимірюють перевищення швидкості. Це вулиці Бобринецький шлях, Яновського, Полтавська і Холодноярська. Ці ділянки позначені дорожніми знаками. Про це розповів патрульний Ярослав Большов. Каже – прилади TruCam пройшли сертифікацію в Українському центрі стандартизації і метрології. Вони фіксують перевищення швидкості для профілактики дорожньо-транспортних пригод.

На вулиці Холодноярській у Кропивницькому, на виїзді з міста в напрямку Києва, дозволена швидкість – 50 кілометрів за годину.

"Відповідальність настає після того, коли водій порушив швидкість більше, ніж 20 км за годину. Передбачає накладення стягнення у розмірі 255 гривень. Якщо перевищення понад 70 кілометрів за годину – 510 гривень", – говорить патрульний Ярослав Большов.

TruCam зафіксував перевищення. Патрульний зупинив машину: "Причина зупинки полягає в тому, що в населеному пункті міста Кропивницький на вулиця Холодноярська ви рухаєтесь зі швидкістю більше 50 км. А саме 76, чим перевищуєте допустиму швидкість на 26 км. Десь поспішаєте?"

Водійка Ірина Здітовецька погоджується з тим, що порушила правила: "Звичайно це неприємно. Але приємно, що зі мною приємно розмовляють. Така ситуація буває. Добре, що ніхто не постраждав. Я поспішала і бачила, що дорога не перевантажена, пішоходів немає, тому я собі дозволила". Водійка сплатить штраф 255 гривень.

Постанову поліції можна оскаржити у суді, якщо водій не погоджується з даними про перевищення швидкості приладу TruCam. Про це розповів Суспільному адвокат Юрій Деркаченко. "Перше – TruCamи повинні бути сертифіковані та внесені до держреєстру, що дозволяє їх застосування. Друге – документи повинні бути процесуально правильно складені з боку працівників поліції. Особа, що оскаржує дані постанови і протоколи в судовому порядку, сплачує судовий збір. Тобто, скажемо так – економічно невигідно це. Від прожиткового мінімуму працездатних осіб, приблизно – 300 гривень. Тобто, сам судовий збір перевищує суму штрафу. Ще такий нюанс – якщо протягом 15 днів особа не оскаржила цю постанову і не сплатила штраф, штраф збільшується в 2 рази. Тобто, особа сама вже вирішує, якщо порушила – краще сплатити штраф і не перевищувати швидкість".

На початок