У Львові намалювали двометровий портрет автора музики Гімну України

У Львові намалювали двометровий портрет автора музики Гімну України

У Львові намалювали двометровий портрет автора музики Гімну України
. Суспільне Львів

У Органному залі Львова відкрили двометровий портрет українського композитора. Працівник команди зобразив автора музики українського Гімну Михайла Вербицького. Автором портрету є львівський художник Гліб Рахманін.

Портрет виконаний олією на полотні, розміром 2 м на 2,75 м. Автор працював над ним понад шість місяців. За словами співкерівника Львівського органного залу Тараса Демка, це найбільший портрет Вербицького у світі.

"Пам’ятник Вербицькому стоїть відразу навпроти львівського Органного залу, а тепер в Органному можна побачити цей портрет. Вербицький — автор національного Гімну України. Він також написав десятки симфоній, багато опер, багато іншої вокальної музики. Ми хочемо, щоб про Вербицького, не тільки як про автора Гімну, а і як про композитора дізналося ще більше людей", — розповів співкерівник Львівського органного залу Тарас Демко.

У Львові намалювали найбільший у світі портрет автора музики Гімну України
У Львові намалювали найбільший у світі портрет автора музики Гімну України Михайло Вербицький. Суспільне Львів

Команда Органного залу працює на проєктом Ukrainian live, це промоція української музичної культури. У майбутньому планують створити виставку портретів українських композиторів. Портрет Вербицького буде частиною експозиції.

Читайте також

Продовжили концерт з ліхтарями — співдиректор Органного залу у Львові про концерт без світла

На початок