Продовжили концерт з ліхтарями — співдиректор Органного залу у Львові про концерт без світла

Продовжили концерт з ліхтарями — співдиректор Органного залу у Львові про концерт без світла

Продовжили концерт з ліхтарями — співдиректор Органного залу у Львові про концерт без світла
. Фото: Тараса Демка

У вівторок, 11 жовтня, у частині Львова близько 19:00 зникло світло. У цей час у Львівському органному залі саме мав розпочатися концерт Луганського філармонійного оркестру. Виступ вирішили розпочати з увімкненими ліхтарями на телефонах. Про це повідомив співдиректор Органного залу Тарас Демко.

"Ми були вражені, бо таких ситуацій у нас не було, у нас є стабілізатори, які вирівнюють напругу, також є система запобіжників, але перед самим концертом світло у всьому залі згасло і було буквально кілька секунд на роздуми, тому що у залі була публіка, оркестр був на сцені, мали займати свої місця. Ми зібралися на екстрену нараду, подумали, вирішили взяти ліхтарі, прикріпили їх на пульти і оркестр продовжив концерт", — розповідає Тарас Демко.

У той час в залі було приблизно 100 людей.

"Наші слухачі сприйняли це дуже позитивно. Всі були дуже задоволені. Ми написали, що вечір нам не зіпсували. Насправді, ми готуємося до таких ситуацій. Плануємо напрацювати окремі протоколи яким чином працювати у такому разі. Очікуємо, що взимку такі речі можуть бути регулярними", — додав Тарас Демко.

Після початку повномасштабної війни Росії проти України, Органний зал тимчасово припиняв роботу. Концерти відновили у березні.

"На початку вторгнення ми були повинні пояснити собі та нашим слухачам, чому важлива класична музика. Ситуація проста, концерт класичної чи духовної музики повертає людину у нормальний стан існування. Ми бачили людей дуже зворушених", — каже Тарас Демко.

Вхід у Органний зал є безплатним для вимушених переселенців. Під час повітряної тривоги концерти призупиняють.

Читайте також: У Львівському органному залі записали годину української оперної музики для закордонних слухачів

Що відомо

  • 10 жовтня Росія завдала масового ракетного удару по території України. Під обстріл потрапили Київ, Львів, Запоріжжя, Харків, Вінниця, Тернопіль, Дніпро, Миколаїв.
  • Російські військові випустили понад 80 ракет, близько 45 збили сили ППО. Цілили, переважно, у критичну інфраструктуру.
  • По території Львівщини запустили 15 ракет. З них 7 збило ППО, вісім ракет влучили в енергетичні підстанції. Про це Суспільному повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
  • Станом на 08:00, 11 жовтня, на Львівщині повністю відновили електропостачання.
  • 11 жовтня, близько 12:00, у Львові пролунали три вибухи. На цей момент у місті була оголошена повітряна тривога. Влучили у два об'єкти енергетики у Львівській області.
  • Унаслідок ракетних атак, які здійснила Росія 10 та 11 жовтня, на Львівщині були уражені чотири підстанції, з них дві — повністю знищені.
  • Отримав травми 53-річний чоловік. У нього зламане зап'ястя руки.
На початок