Українські фристайлісти розпочали сезон Кубка світу з лижної акробатики: результати

Українські фристайлісти розпочали сезон Кубка світу з лижної акробатики: результати

Українські фристайлісти розпочали сезон Кубка світу з лижної акробатики: результати
. AP

У фіналах на рівні Кубка світу дебютувала 18-річна Ангеліна Брикіна.

У фінській Руці відбувся перший етап Кубка світу з лижного фристайлу в акробатичній дисципліні. Взяли в ньому участь й представники України.

Напередодні початку нового сезону Міжнародна федерація лижного спорту (FIS) погодила продовження відсторонення російських та білоруських спортсменів. В офіційному рішенні керівної організації термін усунення представників двох держав-агресорів конкретизований не був.

Збірна України у Фінляндії була представлена одразу 10 спортсменами. На чоловічі змагання були заявлені олімпійський чемпіон Пхьончхана Олександр Абраменко, Олександр Окіпнюк, Максим Кузнєцов, Захар Максимчук, Дмитро Котовський та Володимир Кушнір, на жіночі - Анастасія Новосад, Ангеліна Брикіна, Ольга Полюк та Анастасія Гасюк.

Читайте також: Збірна України з лижної акробатики стартує у сезоні Кубка світу: склад на перший етап і у якому стані команда

Етап у Руці став першим стартом для українських збірників після Олімпіади-2022. У Пекіні срібну медаль в лижній акробатиці здобув Абраменко.

Як виступили українці на етапі в Руці

За підсумком відбіркових стартів до фіналів чоловічого й жіночого турнірів відбиралися 12 найкращих спортсменів. Олександр Абраменко у кваліфікації посів четверте місце, набравши 117.26 бала. До жіночого фіналу вийшли Анастасія Новосад та Ангеліна Брикіна. Решта збірників подолати відбірковий раунд не зуміли.

У "малому" фіналі чоловічого турніру Абраменко отримав за свій стрибок 102.66 бала. Цього вистачило, аби посісти 10-те місце. Відтак українець зупинився за крок від медального фіналу, до якого проходили шестеро учасників з найкращими результатами.

Обидві представниці України в жіночому "малому" фіналі також не потрапили до топ-6. Найближче до цього підібралася Новосад, чий стрибок оцінили у 81.90 бала, - восьме місце. Брикіна, що дебютувала у фіналах етапів Кубка світу, розташувалася однією сходинкою нижче - 70.96.

Переможцями етапу в підсумку стали швейцарець Пірмін Вернер та австралійка Даніелль Скотт. За вирішальні стрибки вони отримали 126.24 та 99.05 бала відповідно.

Кубок світу з лижного фристайлу. Акробатика. Етап у Руці (Фінляндія)

Чоловіки:
  1. Пірмін Вернер (Швейцарія) - 126.24
  2. Ное Рот (Швейцарія) - 123.98
  3. Льюїс Ірвінґ (Канада) - 109.29

...

  • 10. Олександр Абраменко (Україна) - 102.66
  • 14. Олександр Окіпнюк (Україна) - 92.48
  • 18. Максим Кузнєцов (Україна) - 85.45
  • 19. Захар Максимчук (Україна) - 84.95
  • 20. Дмитро Котовський (Україна) - 83.19
  • 21. Володимир Кушнір (Україна) - 80.19
Жінки:
  1. Даніелль Скотт (Австралія) - 99.05
  2. Маріон Тено (Канада) - 90.59
  3. Жанбота Алдабергенова (Казахстан) - 80.04

...

  • 8. Анастасія Новосад (Україна) - 81.90
  • 9. Ангеліна Брикіна (Україна) - 70.96
  • 15. Ольга Полюк (Україна) - 56.70
  • 17. Анастасія Гасюк (Україна) - 48.14

Що відомо

  • Анастасія Новосад стала єдиною золотою призеркою Кубка світу 2021/22 від України. Вона перемогла на четвертому етапі з лижної акробатики в Руці, до чого додала дві "бронзи" в командних змаганнях.
  • Чинними чемпіонами загального заліку Кубка світу з акробатики є росіянин Максім Буров та китаянка Сюй Ментао, що не змагалися в Руці цими вихідними.
  • Наступний етап Кубка світу в лижній акробатиці відбудеться в канадському Ле Реле 21 січня 2023 року.
На початок