Європейські перевізники поновлють рейси з України. Хто та коли

Європейські перевізники поновлють рейси з України. Хто та коли

Європейські перевізники поновлють рейси з України. Хто та коли
.

Чеська авіакомпанія Czech Airlines має намір поновити рейси з України вже 24 травня, а німецька Lufthansa — з 1 червня.

"Вже 24 травня 2020 року — Київ до 7 рейсів на тиждень, 25 травня 2020 року - Одеса до 3 рейсів на тиждень", — повідомляє пресслужба Czech Airlines.

Авіаперевізник також має намір 18 травня відновити рейси з Праги до Амстердама, Франкфурта, Парижа, Стокгольма, а 25 травня —в Бухарест. Рейси вже доступні для бронювання на червень і пізніше.

Відповідно до правил обслуговування авіакомпанії, усі пасажири, крім дітей віком до 2 років, повинні дотримуватись санітарних норм та перед посадкою в літак і впродовж усього польоту носити засоби захисту для дихальних шляхів (допускаються саморобні бавовняні маски або хустки).

Також компанія рекомендує пасажирам дотримуватись 2-метрової дистанції під час посадки та висадки на борт літака, та за можливості користуватися онлайн-реєстрацією. На сайті компанії зазначено, що всередині літака з двомісною конфігурацією завжди має знаходитись лише 1 людина на пару сидінь, а на борту діятиме лише безконтактний розрахунок за послуги. Зони очікування, ресторани та машини в аеропортах можуть бути тимчасово закриті.

Найбільша німецька авіакомпанія Lufthansa частково поновлює перевезення з України у червні. Наразі, на сайті авіаперевізника можна забронювати рейси з Києва лише до Берліна.

Наразі на сайті угорської авіакомпанії Wizz Аir після 23 травня доступні бронювання рейсів з Києва (Жуляни) в Австрію, Естонію, Латвію, Литву та Данію. З червня поновлюються вильоти до Греції та на Кіпр.

Що відомо

  • З 12 березня по всій території України запровадили карантин, а згодом уряд продовжив обмеження до 22 травня, проте з послабленнями.
  • Україна закрила кордони для іноземних громадян та повністю закрила пункти пропуску для пасажирського сполучення. Також зупинили роботу метро у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах й міжміське й міжобласне залізничне та авіасполучення.
  • На початку квітня було затверджено список додаткових обмежень на час дії карантину. Зокрема, українцям заборонили ходити без респіратора або захисної маски по вулицях і прибудинкових територіях та збиратися більше ніж дві людини.
  • З 6 квітня нові обмеження набули чинності. Штраф за порушення становить від 17 до 34 тисяч гривень.
  • 24 квітня прем'єр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину, який складається з 5 етапів. за його словами, стартова точка реалізації цього плану може настати 11 травня за умови сприятливої епідемічної ситуації.
  • Про скасування рейсів до 16 країн світу 10 березня повідомив український авіаперевізник МАУ. Зокрема, компанія скасовує деякі рейси до Італії, Швейцарії, Греції, Німеччини, Ізраїлю, Іспанії, Великої Британії, Литви, Азербайджану, Туреччини, Польщі, Угорщини, Австрії, Чехії, Фінляндії, Данії.
  • SkyUp Airlines через спалах хвороби переніс старт низки програм до Рима, Бергамо, Пізи та Болоньї, зменшив частоту польотів до Тель-Авіва зі Львова та Запоріжжя, а також повністю скасував рейси з Харкова до ізраїльської столиці.
  • Через коронавірус авіакомпанії змушені відправляти у рейси "літаки-привиди" з мінімальною кількістю пасажирів, щоб не втратити слоти в аеропортах.
  • British Airways, Easyjet та Ryanair вже відмовились від низки рейсів до Європи.
  • Лоукостер Wizzair скасував усі рейси до Італії та Ізраїлю.
На початок