"Засмучені рішенням ФІФА". Європейські збірні відмовилися від капітанських пов'язок на підтримку ЛГБТ-спільноти

"Засмучені рішенням ФІФА". Європейські збірні відмовилися від капітанських пов'язок на підтримку ЛГБТ-спільноти

Офiцiйно
"Засмучені рішенням ФІФА". Європейські збірні відмовилися від капітанських пов'язок на підтримку ЛГБТ-спільноти
. AP Photos

Капітани команд не одягатимуть пов'язки через можливість отримання попереджень.

Футбольні асоціації восьми європейських збірних - Англії, Бельгії, Данії, Німеччини, Франції, Нідерландів, Вельсу та Швейцарії - оголосили про відмову одягати капітанські пов'язки на підтримку ЛГБТ- спільноти. Про це зазначається у спільному зверненні федерацій.

У вересні представники європейських збірних оголосили, що капітани їхніх команд одягатимуть під час матчів чемпіонату світу-2022 пов'язки з написом "OneLove". Таким чином вони хотіли підтримати ЛГБТ-спільноту на турнірі в Катарі, де за одностатеві стосунки передбачена кримінальна відповідальність.

Перед самим стартом турніру ФІФА попередила європейські збірні, які мали намір підтримати цю акцію, про готовність запровадити санкції. Причому крім грошових штрафів мова йшла і про жовті картки, які мали отримати капітани тих команд, які вийдуть на поле з пов'язкою "OneLove".

Читайте також: Гаррі Кейн ризикує отримати автоматичну жовту картку перед першим матчем Англії на ЧС-2022: чому і що це означає

Через позицію ФІФА європейські збірні у підсумку вирішили відмовитися від цієї акції. І пояснили, що причина зміни рішення пов'язана саме зі спортивними санкціями, які заагрожували футболістам.

"Ми дуже засмучені рішенням ФІФА, яке ми вважаємо безпрецендентим. ФІФА досить чітко пояснила, що накладатиме спортивні санкції, якщо наші капітани вийдуть на поле на матч з цими пов'язками. Були готові заплатити штрафи, які у таких випадках є звичним покаранням за порушення правил екіпірування, проте мали рішучий намір одягати ці пов'язки. Однак ми не могли поставити наших гравців в умови, коли їх могли покарати жовтою карткою або ж навіть змусити покинути поле", - зазначається у спільному зверненні футбольних асоціацій, яке цитує BBC.

Замість пов'язок "OneLove", капітанам цих європейських збірних буде дозволено одягати інші з написом "No Discrimination" ("Ні - дискримінації"). Цю можливість ФІФА запропонувала перед самим початком турніру у відповідь на кампанію, яку намагалися організувати європейські збірні.

Читайте також: "Готові прийняти штраф від ФІФА". Європейські збірні не відмовлятимуться від капітанських пов'язок на підтримку ЛГБТ

Усі новини про чемпіонат світу-2022 з футболу

На початок