Тест: чемпіонат 1
Тест: чемпіонат 1
Катар встановив антирекорд серед господарів чемпіонатів світу з футболу: що означає поразка від Еквадору в 1-му турі

Катар встановив антирекорд серед господарів чемпіонатів світу з футболу: що означає поразка від Еквадору в 1-му турі

Катар встановив антирекорд серед господарів чемпіонатів світу з футболу: що означає поразка від Еквадору в 1-му турі
. AP

Команда-господар першості вперше зазнає поразки у своєму стартовому поєдинку на турнірі.

Футбольний чемпіонат світу 2022 року стартував з матчу між господарями турніру та збірною Еквадору. Перемогу в ньому святкували гості, що закінчили зустріч за переваги у два м'ячі - 2:0.

Читайте також: Еквадор переміг Катар у матчі-відкритті ЧС-2022 з футболу

Для збірної Катару зустріч першого туру з еквадорцями стала дебютом в основній частині футбольної світової першості. Катарці після 11 поспіль невдалих спроб кваліфікуватися на турнір через азійський відбір отримали путівку безпосередньо до групового раунду як господарі ЧС-2022.

При цьому Катар не мав брати участь у матчі-відкритті чемпіонату світу, який з 2006 року починається з поєдинку за участю господарів. Для матчу виділили окрему дату - 20 листопада, коли гра між катарцями та еквадорцями мала змогу потрапити у вечірній ефірний "прайм-тайм".

Читайте також: Чемпіонат світу-2022 з футболу розпочнеться на день раніше: з чим пов'язані зміни

Що означає поразка Катару

Відтак збірна господарів чемпіонату світу вперше в історії програла свій стартовий матч на домашніх Мундіалях. Цього не ставалося у жодному з 22 попередніх розіграшів турніру, де господарі здобули 16 перемог та ще 6 матчів звели до нічиєї.

У разі, якщо Катар не подолає груповий раунд ЧС-2022, він повторить долю Південно-Африканської Республіки. Та залишається єдиною країною, чия збірна не вийшла з групи на домашньому Мундіалі, коли ПАР приймала першість у 2010 році.

До закінчення групового раунду збірній Катару належить провести ще два матчі - проти команд Сенегалу та Нідерландів. Поєдинки пройдуть 25-го та 29 листопада відповідно.

Як господарі турніру проводили матчі-відкриття з 2006 рокуРозіграші чемпіонату світу почали на постійній основі відкриватися матчами за участю господарів у 2006 році.

  • 2006 (Німеччина): Німеччина - Коста-Рика 4:2
  • 2010 (ПАР): ПАР - Мексика 1:1
  • 2014 (Бразилія): Бразилія - Хорватія 3:1
  • 2018 (Росія): Росія - Саудівська Аравія 5:0
  • 2022 (Катар): Катар - Еквадор 0:2

Що відомо

  • ЧС-2022 з футболу стартує в неділю, 20 листопада, з матчу Катар - Еквадор (початок - о 18:00 за київським часом).
  • Суспільне Спорт - офіційний транслятор чемпіонату світу в Україні. Платформи Суспільного Мовника нададуть глядачам доступ до всіх 63 матчів першості.
Читайте також: ЧС-2022 з футболу на Суспільне Спорт: як дивитися матчі, прямі трансляції, студії та уся ключова інформація
На початок