У Миколаєві працює координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

У Миколаєві працює координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

У Миколаєві працює координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими
Фахівці Південного консультаційного центру Координаційного штабу з питань поводження із військовополоненими. Миколаїв 12 листопада 2022 року. Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

У Миколаєві працює перше регіональне представництво Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими — Консультаційний центр Південного регіону. Його завдання — координація між спецслужбами та рідними військовополонених, а також надання їм психологічної та юридичної допомоги.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла координаторка Консультаційного центру Ганна Замазєєва.

"Це необхідність, так буде зручніше для родин військовополонених, для отримання консультацій, психологічної та юридичної допомоги, в розв'язанні будь-яких питань, які пов’язані з їх близькими, які перебувають зараз у полоні", — сказала Ганна Замазєєва.

У Миколаєві відкрили координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими
Фотографії з повернення військовополонених на стіні Консультаційного штабу. Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

Штаб південного регіону включає Миколаївську, Херсонську, Одеську область. За словами Ганни Замазєєвої, в планах долучити Запорізьку область. Станом на 18 листопада у штабі працюють 12 людей.

"Ми почали працювати на минулому тижні в тестовому режимі, до нас звернулись родичі військовополонених, яким була надана різного виду допомога", — сказала Ганна Замазєєва.

Також в штабі є дитячі кімнати. За словами Замазєєвої, на дитину до 18 років можна отримати 10 тисяч гривень. Оформити допомогу можна в штабі.

У Миколаєві відкрили координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими
Дитяча кімната Консультаційного центру в Миколаєві. Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

"Ми вирішуємо абсолютно всі питання, з якими зіштовхнулися родини військовополонених. Зараз у нас започаткована обласна програма, на яку виділено 10 мільйонів гривень на оздоровлення дітей військовополонених, які перебувають у полоні і яких повернули до кінця воєнного стану", — сказала Ганна Замазєєва

Аби звернутись до центру, потрібен лише паспорт. Іншу інформацію спеціалісти перевірять через власні бази. За словами очільника групи консультантів штабу Аркадія Дабягана, головне завдання — як можна швидше і безпечніше повернути захисників країни до рідних.

"Це сумісна з родинами робота, задля швидшого повернення хлопців та дівчат, і тут важлива будь-яка інформація. Друге, це безпосередня підтримка, допомога родинам в низці питань, які пов’язані з соціально-побутовим і юридичним напрямком", — сказав Аркадій Дабяган.

Звернутися до центру можна телефоном або особисто.

Читайте також

Ремонт тепломережі. Без опалення в Миколаєві залишаться 170 житлових будинків

Заклади, які працюють під час відключень електроенергії. У Миколаєві запустили інтерактивну мапу

Гуманітарна допомога від Дніпропетровщини. До Миколаєва приїхали машини з продуктами

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок