У Києво-Печерській лаврі знову спалах COVID-19. Її закриють на жорсткий карантин

У Києво-Печерській лаврі знову спалах COVID-19. Її закриють на жорсткий карантин

У Києво-Печерській лаврі знову спалах COVID-19. Її закриють на жорсткий карантин
. Фото: сайт Києво-Печерської Лаври

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив про локальне посилення карантину у Києво-Печерській лавру через новий спалах коронавірусної інфекції. Там зафіксували 17 нових хворих.

"Якщо ми говоримо про Києво-Печерську лавру, то на сьогоднішній день там є 17 нових випадків захворюваності на коронавірусну хворобу. Це всі люди, які були контактними з пацієнтами, які захворіли два-три тижні тому", - розповів міністр на брифінгу 7 травня.

За його словами, вони були на самоізоляції і нині вже, по виходу із самоізоляції, їм зробили ПЛР-тестування і у 17 осіб - результат був позитивний, відповідно у них підтвердили COVID-19.

"Що ми будемо робити далі? У органів місцевого самоврядування, і ми через це вже проходили, є відповідне повноваження щодо посилення карантинних заходів, встановлення відповідного санітарного контролю локально на території того чи іншого закладу. У даному випадку на території заповідника все це буде встановлено за рішенням відповідних органів місцевої влади", - сказав Степанов.

Він наголосив, що до органів місцевої влади буде відповідне подання від санітарного лікаря Києва і всі алгоритми, які мають бути, вже зроблені, тож влада столиці ухвалить відповідне рішення.

Що відомо

  • Раніше повідомлялося, що ще двоє священників Києво-Печерської лаври і Храму преподобного Феодора Освяченого інфікувалися коронавірусом.
  • 4 квітня пресслужба Києво-Печерської Лаври повідомила, що братія Лаври протестувалася на наявність захворювання коронавірусною інфекцією.
  • 9 квітня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у Києво-Печерській Лаврі виявлено 26 випадків захворювання на коронавірус.
  • 12 квітня, Києво-Печерська Лавра повідомила про смерть архімандрита УПЦ МП Нектарія. Вказано, що 74-річний монах помер після тривалої хвороби.
  • 13 квітня Кличко заявив, що Лаврі за добу виявлено 63 нових випадки COVID-19, через це її зачиняють на карантин. Загальна кількість підтверджених випадків тут вже наближається до сотні.
  • 13 квітня помер насельник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври ієродиякон Наум (в миру – Федякін Євген Олександрович, рік народження 1977-й).
На початок